"Lokomotīve" izvirzās vadībā Nice līgā

Daugavpils "Lokomotīves" spīdveja komanda Polijas Nice spīdveja līgas čempionāta mačā savā mototrekā ar 58:32 pārspēja Pilas komandu "Polonia", ieguva par uzvaru 3 punktus un vismaz līdz svētdienas vakaram kļuva par Nice līgas līderi.

Mājinieku pārākums sāka izpausties jau kopš mača sākuma, kaut gan tieši pirmajā braucienā "Loko" zaudēja ar 2:4 - Norberts Košcjuhs bija pārāks skaistā duelī ar Maksimu Bogdanovu, bet Jevgeņijs Kostigovs piekāpās Vadimam Tarasenko. Nākamajos desmit braucuienos "Loko" uzvarēja, jau pēc 5. brauciena tika atgūts Pilā zaudētais (19:11), bet pēc 11 braucieniem rezultāts bija jau 47:19 mājinieku labā. Galaiznākumā - vairāk nekā pārliecinoša uzvara ar 58:32.

Pa 11 punktiem četros braucienos guva Maksims Bogdanovs un soms Timo Lahti (viņam ir arī Zviedrijas pilsonība un viņš ir iekļauts Zviedrijas izlases rindās dalībai Pasaules kausa izcīņā jeb valstu izlašu pasaules čempionātā), 9 punkti - Ķastam Puodžukam, 8 - zviedram Tomasam Junasonam.

Iepriecināja mūsu juniori. Jevgeņijs Kostigovs, kurš startēja pieaugušā statusā, atveda 7 punktus, turklāt pārī ar Lahti viņi 11. braucienā ar 5:1 pārspēja vienīgo viesu komandas braucēju, kurš bija cienīgs pretinieks (14 punktu 6 braucienos) mūsējiem Košcjuhu un Tarasenko. 7 punktus atveda arī Oļegs Mihailovs (karjeras rekords Nice līgā), bet 5 punkti Dāvim Kurmim, kurš 8. braucienā ar drosmīgu un meistarīgu manevru apsteidza pagājušā gada Austrālijas čempionu Breidiju Kurcu (austrāliešu talantam tikai 5 punkti) un pārī ar Lahti atveda 4:2 uzvaru.

Pēc šīs uzvaras "Lokomotīve" ar 14 punktiem 9 mačos izvirzījās Nice līgā pirmajā vietā. Pārējās komandas brauks svētdien un kārtas centrālais mačs būs Tarnuvā, kur "Azoty Unia" (12 punktu) tiksies ar Lodzas "Orzel" (13).