"Lokomotīve" ātrāka par Krakovas "Wanda"

Kā jau to varēja paredzēt, tad Daugavpils "Lokomotīves" spīdvejisti Polijas Nice līgas čempionāta mačā savā mototrekā uzvarēja Krakovas komandu " Wanda", taču uzvara nebija tik viegla, kā varbūt var likties un kā varbūt liecina galarezultāts - 56:34.

Salīdzinājumā ar iepriekšējo maču pret Ribņikas ROW komandu daugavpiliešu rindās bija viena pārmaiņa - Dāvi Kurmi aizstāja Artjoms Trofimovs un pēc neveiksmīga sākuma (pāragrs starts) atlikušajos divos braucienos atveda 3 punktus.

Jau pirmajā braucienā Vadims Tarasenko un Ķasts Puodžuks atveda 5:1 uzvaru, 4. braucienā 5:1 bija Petera Ljunga un Oļega Mihailova rēķinā un 15:9 pēc pirmā braucienu sērijas. Šaubu par " Loko" uzvaru nebija, taču viesi ar bijušo daugavpiliešu braucēju Sergeju Logačovu prikšgalā (pērn nenoturējās "Loko" sastāvā, bet tagad atveda 12 punktus sešos braucienos) ik pa laikam atgādināja, ka atslābināties nedrīkst. Četras pēc kārtas uzvaras ar 4:2 un 5:1 vēlreiz Puodžuka un Tarasenko izpildījumā pēc deviņiem braucieniem deva 36:18. Sākās tiekšanās pēc iespējami lielākas uzvaras, lai otrajā riņķī Krakovā varētu cerēt uz bonuspunktu. Nesekmīgs bija 13. brauciens, kurā nācās zaudēt ar 1:5 un viesi samazināja rezultāta starpību līdz 16 punktiem, taču pēdējie divi braucieni atkal apliecināja, ka arī uz Krakovu ir jābrauc pēc uzvaras jeb trim punktiem nevis tikai pēc bonuspunkta, ja zaudējam mazāk nekā uzvarējām mājās - Tarasenko ar Puodžuku atveda 4:2, bet pēdējā braucienā Timo Lahti un Ljungs - 5:1. Summā - 56:34.

Krietni labāk nekā pret ROW brauca Tarasenko, kura rēķinā šoreiz 11 punktu. Tik pat punktu, turklāt tikai četros braucienos, Ljungam, 10 - Puodžukam. Bet visvairāk punktu "Loko" rēķinā deva Lahti - 14 no 15 iespējamajiem. Šoreiz 6 punkti iepriekšējā mača galvenajam varonim Mihailovam, taču nebūtu arī loģiski no 18 gadus veca motobraucēja prasīt, lai viņš katrā mačā vestu ja ne 15, tad vismaz 10-12 punktus. Visam savs laiks. Par Trofimovu jau minēju (ne izcili, taču nebija arī slikti), toties nav saprotams, kas notiek ar Jevgeņiju Kostigovu - tikai viens punkts četros braucienos (tajā skaitā viens motocikla defekts). Pērn viņš savā pēdējā juniora sezonā bija 9. vietā pasaules čempionāta kopvērtējumā, teicami brauca Latvijas izlasē Pasaules kausa izcīņā un dažos mačos jau bija viens no "Loko" līderiem, bet šosezon... Pagaidām nekādi nespēj iebraukties. Nākamnedēļ risināsies Eiropas čempionāta kvalifikācijas sacensības, bet nākamais mačs " Lokomotīvei" atkal sanāk savā mototrekā pret vienu no līgas favorītēm Ļubļinas komandu.