Spīdvejā atšķirta jauna lappuse - startējusi Baltijas līga

Spīdvejā atšķirta jauna lappuse - startējusi Baltijas līga

Ar piecu valstu septiņu junioru komandu sacensībām Daugavpilī savu pastāvēšanu sāka Baltijas spīdveja līga - sacensības, kurām ir jākļūst par vēl vienu jauno spīdvejistu meistarības kalvi Latvijā, Igaunijā, Somijā, Ukrainā un Krievijā. Apmēram 1000 skatītāju klātbūtnē "Lokomotīves" stadionā risinājās aizraujoši braucieni un pirmā pankūka nepiedega. Tā pat iznāca necerēti garšīga.

Kā jau to varēja paredzēt, tad uzvarēja Daugavpils junioru komanda "Jaunība", taču nepiepildījās paredzējums par to, ka mājinieki visus viegli apbrauks. Vēl vairāk - ja "Jaunības" trio sastāvā nebūtu Oļega Mihailova, kurš jau ir stabils "Loko" braucējs Polijas Nice spīdveja līgā, tad vēl nav teikts, ka daugavpilieši būtu uzvarējuši.

Sīvāko konkurenci mājiniekiem izrādīja VRT "ANKKURIT Varkaus" pirmā komanda no Somijas - Niklass Sēirijē (14 punkti - labākais rezultāts starp visiem braucējiem) un Toni Hīrīleinens. Arī somu kluba otrā komanda brāļi Anti un Nīlo Vuolasi bija vērā ņemami konkurenti. Pirms pusfināliem Varkausas pirmajai komandai bija par punktu vairāk nekā "Jaunībai" (bez Mihailova trio vēl veidoja krāslavieši Elvis Avgucevičs un Ernests Matjušonoks). Nopietni konkurenti bija Sankpēterburgas "Ņeva" jaunie spīdvejisti ar savu līderi Maksimu Lobzenko priekšgalā, labi brauca arī Rovnas komandas līderis Aleksandrs Makskakovs.

Pusfinālos Varkausas pirmā komanda ar 5:1 pārspēja "Ņevu" (Lobzenko izstājās...), bet "Jaunība" ar 5:1 pārspēja brālus Vuolasus. Finālā Mihailovs un Avgucevičš (finišēja pirmais) uzvarēja ar 5:1 un nodrošināja uzvaru posma kopvērtējumā - 26 punkti. Varkausas pirmajai komamndai - 23, "Ņevai" - 14 punktu. "Jaunības" rindās pa 11 punktiem atveda Mihailovs un Avgucevičs, 4 punktus - Matjušonoks.

Rīgas IK "Auseklis" trio - Rūdolfs Sproģis, Ričards Ansviesulis un Kristers Lumanis - ieguva 9 punktus un ierindojās 6. vietā. Lumanis šoreiz vēl nestartēja, bet Ansviesulim un Sproģim attiecīgi 5 un 4 punkti. Uzvara ar 4:2 (braucienā uzvarēja Ansviesulis) tika gūta pār Igaunijas komandu "J&U Speedway Kohtla-Nomme", bet pārējos braucienos konkurentiem tika izrādīta konkurence. Varēja redzēt, ka pietrūkst pilnvērtīgu treniņu sezonas sākumā un vēl vairāk - sacensību pieredzes, taču skola un sacensību pieredze tika iegūta ļoti vērtīga un sezonas turpinājumā rīdzinieki varētu izrādīt vēl lielāku konkurenci.