Oļegs Mihailovs un Artjoms Trofimovs - pārliecinoši Eiropas U19 finālā

Oļegs Mihailovs un Artjoms Trofimovs - pārliecinoši Eiropas U19 finālā

Abi pašreiz labākie Latvijas spīdveja juniori - pašreizējais Latvijas junioru čempions Oļegs Mihailovs un Artjoms Trofimovs - pārliecinoši iekļuva Eiropas U19 čempionāta finālā, kas 11. septembrī risināsies Somijā. Abi pusfināli notika Pardubices mototrekā Čehijā un abi daugavpilieši kāpa uz goda pjedestāla.

Vispirms pusfinālā piedalījās Artjoms Trofimovs un jau pirms pēdējās piektās braucienu sērijas bija nodrošinājis sev vietu starp astoņiem labākajiem - Artjoma rēķinā bija 10 punktu. Savā pēdējā braucienā Trofimovs uzvarēja, bet papildbraucienā par otro vietu piekāpās jaunajam dāņu talantam (viņu jau sauc par šīs spīdveja sezonas atklājumu Dānijā) Jonasam Saifertam-Salkam - abiem bija pa 13 punktiem. Pirmo vietu ar 14 punktiem ieguva polis Šimons Šlauderbahs.

Pārliecinoši savu pusfinālu aizvadīja arī Oļegs Mihailovs, kurš uzvarēja četros pirmajos braucienos un arī jau pirms sava pēdējā brauciena bija nodrošinājis vietu finālā. 12 no 12 iespējamajiem punktiem bija arī ukrainim Marko Levišinam, abi līderi tikās 18. braucienā un tajā pirmais bija Levišins, bet Mihailovs finišēja trešais. Izskatās, ka Rovnā aug kārtējais spīdveja talants. Levišins uzvarēja ar maksimālo punktu skaitu - 15 no 15, bet Mihailovs ar 13 punktiem ieņēma otro vietu.

Finālā Oļegam un Artjomam ir izredzes paspēkoties par visaugstākajām vietām, bet jau 7. jūlijā Žarnovices mototrekā Slovākijā viņi abi piedalīsies vēsturē pirmajā Eiropas U19 čempionātā pāriem. Abi jau iepriekš tika minēti starp pretendentiem uz medaļām, bet pēc tik laba snieguma Pardubicē abu daugavpiliešu akcijas starp favorītiem ir tikai augušas...