Oļegam Mihailovam un Artjomam Trofimovam - vēsturiska "bronza"

Oļegam Mihailovam un Artjomam Trofimovam - vēsturiska

Pirmo reizi spīdveja vēsturē šogad tika sarīkota Eiropas kausa izcīņa U19 junioru pāriem un jaunajā spīdveja vēstures sadaļā ierakstījās arī Latvijas jaunie "ātrā ceļa" braucēji - bronzas medaļas un kausu par 3. vietu Žarnovices mototrekā Slovākijā ieguva daugavpilieši Oļegs Mihailovs un Artjoms Trofimovs.

Latvijas junioru pāri pirms sacensībām pamatoti pieskaitīja favorītu lokam - abi brauc "Lokomotīves" rindās Polijas Nice spīdveja līgā, Mihailovs nesen bija ceturtais junioru pasaules čempionāta pirmajā finālposmā, bet Trofimovs ieguva 5 punktus trijos braucienos, abi pirms pāris dienām pārliecinoši iekļuva Eiropas U19 individuālā čempionāta finālā. Polijas, Zviedrija, Latvija, Dānija un Čehija - šo piecu valstu junioru pāri bija pretendenti uzmedaļām un neviens no tiem negribēja palikt ceturtais liekais.

Pirmajā savā braucienā, kas bija arī pirmais brauciens sacensībās, Oļegs un Artjoms tikās ar zviedriem - neizšķirts 3:3 (uzvarēja Aleksanders Voentins). Nākamajā braucienā ar 5:1 tika pārspēti vācieši (Artjomam neizdevās starts, taču viņš apsteidza abus vācu motobraucējus), tad sekota tikšanās ar galvenajiem favorītiem poļiem, kurus pārstāv arī slavenā Viktora Trofimova mazdēls Viktors Trofimovs juniors no Ukrainas (kopš pagājušā gada viņam ir Polijas pilsonība) - Mihailovs finišēja pirmais un tas deva neizšķirtu 3:3. Ļoti cerīgs sākums, taču tad - 1:5 duelī ar dāņiem... Motocikla defekta dēļ nācās izstāties Mihailovam un tika zaudēti vērtīgi punkti, taču netika zaudēta pārliecība - 4:2 uzvara pār čehiem (Mihailovs - pirmais) un 5:1 uzvara pār slovākiem deva 21 punktu summā un "acīte" bija bronzas medaļu vērtībā. Oļegam - 12 punkti, Artjomam - 9 punkti.

Par pirmajiem Eiropas kausa ieguvējiem U19 pāru sacensībās kļuva poļi - 26 punkti, bet otrie ar 23 punktiem bija dāņi.

Jau 14. jūlijā Mihailovs, Trofimovs un citi labākie Latvijas spīdveja juniori Rīgā aizvadīs pasaules junioru komandu čempionāta pusfinālu, kurā tiksies ar spīdveja lielvalstu Polijas un Zviedrijas, kā arī Somijas vienaudžiem. Savukārt 11. jūlijā plkst. 17. Biķerniekos risināsies Baltijas spīdveja līgas pāru sacensības, kurās redzēsim vēl tālākas rezerves un Rīgas spīdveja jauno maiņu sacensībās ar Somijas, Igaunijas, Ukrainas un Krievijas kaunajiem spīdvejistiem.