"Lokomotīve" ātra arī karstumā

Karstais laiks nekļuva par šķērsli vairāk nekā 3000 skatītājiem atnāķt uz Daugavpils "Lokomotīves" mototreku, lai atbalstītu savu komandu Polijas Nice līgas mačā pret Pilas "Euro Finannce Polonia", un neviens savu izvēli nenožēloja - karstais laiks nekļuva par šķērsli pārliecinošai "Loko" uzvarai ar 58:32.

Viesi nebija savā labākajā sastāvā, taču vismaz pirmās divas braucienu sērijas solīja spraigu spēkošanos - jā, mājinieki uzreiz izvirzījās vadībā, taču vairāk par 4:2 braucienā ilgi nevarēja gūt (pirmā 5:1 uzvara bija 7. braucienā un to atveda Timo Lahti ar Jevgeņiju Kostigovu). Rezultāta starpība pamazām, bet pārliecinoši auga daugavpiliešu labā, lielākā daļa braucienu bija ar apdzīšanām un skatītājiem nenācās garlaikoties, kaut gan uzvarētājs bija nojaušams jau mača vidū - pēc astoņiem no 15 braucieniem "Loko" bija vadībā ar 32:16.

Tas, ka četros no saviem četriem braucieniem uzvarēja Lahti (uz maču no Somijas bija atbraucis arī viņa tētis) un zviedrs Peters Ljungs - tas ir likumsakarīgi, taču vairāk priecēja jaunie pašmāju braucēji. Vispirms jau 18 gadus vecais Artjoms Trofimovs, kurš brauca pieaugušā statusā un atveda 11 punktus piecos braucienos, turklāt priekšpēdējā braucienā viņš pārliecinoši pieveica viesu komandas līderi Rafalu Okoņevski. Artjomam tas noteikti bija līdz šim labākais mačs "Loko" rindās. Neatpalika arī viņa vienaudzis, nepilnus 19 gadus vecais Oļegs Mihailovs, kura rēķinā 8 punkti. "Loko" rindās vakar debitēja 16 gadus vecais krāslavietis Ernests Matjušonoks un katrā no trim saviem braucieniem pārliecinoši atveda pa punktam, turklāt trešajā braucienā pieveica vienu no viesu četriem labākajiem braucējiem šajā virknējumā Patriku Fajferu. Aug laba maiņa.

Desmit reizes "Lokomotīves" pāris uzvarēja ar 4:2, divreiz - ar 5:1, bija tikai divi neižškirti (3:3) un tikai vienā no 15 braucieniem "Loko" pāris zaudēja - 2:4. Tas deva 58:32 un trīs punktus turnīra tabulā.

Pa 12 punktiem Lahti un Ljungam, 11 - Trofimovam, pa 8 - Mihailovam un Ķastam Puodžukam (būtu vairāk, taču 14. braucienā, būdams līderis, Ķasts piedzīvoja kritienu- par laimi tikai sasitumi), 4 - Kostigovam un 3 punkti - Matjušonokam.

Jau šovakar "Lokomotīvei" paredzēts mačs jaunajā Lodzas spīdveja stadionā, kur vakar vajadzēja notikt mačam starp vietējo "Orzel" un Gdaņskas komandu, taču negaisa dēļ tas pēc diviem braucieniem tika pārtraukts. Tā ka mūsējie kļūs par pirmajiem, kuri pa īstam iemēģinās Lodzas jaunā spīdveja stadiona celiņu. Komandas sastāvu pastiprinās Vadims Tarasenko.

Pašreiz Nice spīdveja līgas turnīra tabulā Daugavpils komanda ar 16 punktiem 10 mačos ir 2. vietā. Līdere ar 25 punktiem 11 mačos ir Ļubļinas vienība, aiz mums ar 15 punktiem 10 mačos ir Gņezno un ar 14 punktiem 11 mačos - Ribņikas komandas. Uz vietu četriniekā jeb pusfinālā vēl pretendē arī Gdaņskas komanda, kurai ir 8 punkti 10 mačos, kā arī ... Lodzas komanda, kurai gan ir tikai 3 punkti, taču tā ir aizvadījusi tikasi 7 mačus un visus viesos.

Starp Nice līgas labākajiem braucējiem trešais ir Ljungs - caurmērā 2,36 punkti vienā braucienā. Zviedram priekšā atrodas viņa tautietis, 2011. gada pasaules vicečempions Andreass Junsonbs (2,55) un Kacpers Vorina (2,47)