"Lokomotīve" iebrauc pusfinālā

Daugavpils "Lokomotīves" spīdveja komanda arī šogad iekļuva Polijas Nice spīdveja līgas pirmajā četriniekā jeb pusfinālā. Pēdējā regulārā čempionāta mačā savā mototrekā ar 50:39 tika pārspēja vicelīdere Gņezno komanda "Car Gwarant Start".

Vairāk nekā 4000 skatītāju atbalstīta, "Lokomotīve" sāka vareni - 5:1 pirmajā braucienā Timo Lahti un Jevgeņija Kostigova (brauca ar vienu no Andžeja Ļebedeva dzinējiem un arī Andžejs bija slēgtajā parkā, kur palīdzēja ar padomu) un 17:7 pēc pirmajiem četriem braucieniem. Viesi ne velti ir otrie Nice līgas turnīra tabulā un ne velti veda uz Daugavpili savu pašreiz labāko sastāvu - tiklīdz mājiniekiem nesekmējās starti, tiklīdz sanāca nesaprašanās brauciena laikā, plus vēl Petera Ljunga motocikla defekts jau starta taisnē un Gņezno spīdvejisti to izmantoja. Divus no nākamajiem pieciem braucieniem viesi uzvarēja ar 5:1, vienu ar 4:2 un pēc 8. braucieniem rezultāts kļuva neizšķirts - 24:24. Lai iekļūtu pusfinālā, "Loko" vajadzēja uzvaru vai vismaz neizšķirtu.

Jau nākamajā 9. braucienā 5:1 uzvaru vēlreiz atveda Lahti un Kostigovs, taču trīs braucienus pirms mača beigām rezultāts bija tikai 37:34 mājinieku labā. 13. braucienā atkal uzvarēja Lahti, bet punktu atveda Vadims Tarasenko - 4:2 un 41:36 summā pirms pēdējiem diviem braucieniem. "Loko" - Ljungs un Ķasts Puodžuks - visu atrisināja priekšpēdējā braucienā, uzvarot to ar 5:1. Pēdējā braucienā tika vienkārši pielikts punkts - 4:2 Lahti un Tarasenko izpildījumā.

Vienu no saviem labākajiem mačiem šajā sezonā "Loko" rindās aizvadīja soms Timo Lahti, kura rēķinā 14 no 15 iespējamajiem punktiem. 10 punkti Ljungam, 8 - Tarasenko, 7 - Puodžukam, 6 - Oļegam Mihailovam, 4 - Kostigovam un 1 punkts - Artjomam Trifimovam.

Pusfinālā "Loko" visticamāk tiksies ar regulārā čempionāta uzvarētāju Ļubļinas komandu, bet jau 1. septembrī plkst. 15 Daugavpilī sāksies Eiropas junioru izlašu čempionāta fināls, kurā Latvijas izlasei (Mihailovs, Trofimoivs, Dāvis Kurmis, Elvis Avgucevičs un Ernests Matjušonoks) pretī stāsies spīdveja lielvalstu Polijas, Zviedrijas un Dānijas labākie juniori.