Uzvara pār līderiem Puodžukam nāca par vēlu

Uzvara pār līderiem Puodžukam nāca par vēlu

Ķastam Puodžukam neizdevās iekļūt Eiropas spīdveja čempionāta (SEC) finālsērijas pretendentu izšķirīgajās sacensībās - Krško mototrekā Slovēnijā daugavpilietis ieguva 8 punktus un tas viņam deva 8. vietu. Vajadzēja būt trijniekā.

No Krško kvalifikācijas SEC finālsērijas pretendentu izšķirīgajās jeb SEC Challenge sacensībās iekļuva tikai trīs nevis četri labākie, jo viena vieta nākamajā posmā ir garantēta tā ŗikotājiem ungāriem. Tiesa, ar nosacījumu, ja pirmajā trijniekā netiek ungārs Deniss Fazekašs, taču šo norunu neviens neņēma vērā - ungāra līmenis ir pārāk zems, lai spēkotos par vietu trijniekā (ieguva vienu punktu piecos braucienos un arī to tikai tāpēc, ka tajā braucienā izstājās viens no konkurentiem).

Puodžuks sāka ar ceturto vietu savā pirmajā braucienā, bet tad piekāpās tikai dānim Fredrikam Jakobsenam. Ļoti svarīgs bija nākamais brauciens, uzvara vai kaut otrā vieta kurā vēl deva cerības paspēkoties par vietu trijniekā. Diemžēl - izstāšanās tehnisku problēmu dēļ...

Abos savos pēdējos braucienos Puodžuks uzvarēja, turklāt pēdējā pārspēja divus no pirmā trijnieka - Sergeju Logačovu (Krievija) un Kacperu Vorinu (Polija), kā arī britu Stīvu Voralu, kurš, atšķirībā no Puodžuka, lieliski sāka (8 punkti trijos pirmajos braucienos), bet slikti beidza (divas nulles) sacensības. Pēdējais brauciens apliecināja, ka iekļūt trijniekā nebija bezcerīgi, taču diemžēl nedaudz par vēlu. 8 punkti summā deva 8. vietu.

Visos braucienos - arī finālā - uzvarēja mums labi zināmais Grigorijs Laguta, vēl SEC Challenge posmā iekļuva arī Logačovs un Vorina (svētdien abus redzēsim Daugavpilī Nice līgas mačā Ribņikas ROW rindās).