"Lokomotīvei" pietrūka ieroču...

Vienu no lielākajiem zaudēumiem pēdējos gados savā mototrekā piedzīvoja Daugavpils "Lokomotīve", kas Polijas Nice spīdveja līgas mačā vairāk nekā 4000 skatītāju klātbūtnē (pavēss laiks, vairākas brīvdienas un tāpēc šoreiz mazāk par ierastajiem 5-5,5 tūkstošiem) ar 37:53 piekāpās vienam no galvenajiem pretendentiem uz iekļūšanu Ekstralīgā Ribņikas ROW.

Bija skaidrs, ka tik spēcīgu komandu - "uz papīra" spēcīgāku nekā "Loko" - var pieveikt tikai tad, ja ne tikai līderi, bet arī visi pārējie nobrauc savu spēju robežās vai pat mazliet pārsteidz. Tieši tā arī nenotika - daugavpiliešiem pietrūka vismaz vēl divu braucēju, kas regulāri vestu punktus, kas varētu uzvarēt braucienos. Pietrūka ieroču.

Jau 1. braucienā Timo Lahti (somam bija ieradusies skaļa un krāsaina atbalsta grupa no dzimtenes) un Jevgeņijs Kostigova veda vispirms 5:1, bet tad 4:2, taču - beigās sanāca 3:3. Pirmajā braucienā redzētais kļuva par vienu no šā mača raksturīgajām iezīmēm - uzvarēdami startā, labi uzsākuši braucienu un pirmie iebraukuši pirmajā līkumā, mājinieki vai vismaz viens no viņiem tika apsteigti izejā no līkuma vai jau otrajā līkumā. Pēc junioru brauciena "Loko" izvirzījās vadībā ar 7:5 (Artjoms Trofimovs - pirmais, Oļegs Mihailovs - trešais), taču tā arī bija vienīgā tāda reize visā mačā un junioru uzvara bija pirmā no tikai trim (!) summā uzvarētiem braucieniem visā mačā. Divreiz pēc kārtas ar 1:5 zaudēja Ķasts Puodžuks un Vadims Tarasenko, kuri arī līdz šim kopā bija uzvarējuši tikai divos no 9 braucieniem - jau 12:18. Tad vēl 2:4 zaudējums Andžejam Ļebedevam un Trofimovam - jau 14:22. Lahti ar Kostigovu divus punktus izdevās atgūt, taču 6 punktu deficīts turējās līdz 11. braucienam, kurā "Loko" pāris Ļebedevs un Kostigovs piekāpās ar 1:5 - 28:38 četrus braucienus pirms beigām jau praktiski nozīmēja zaudējumu, jo nevarēja saskatīt, kā "Lokomotīve" var krasi lauzt mača gaitu. Pretinieki objektīvi bija spēcīgāki - īpaši jau viesu līderi Kacpers Vorina, austrālietis Trojs Batčelors un Mateušs Ščepanjaks (viņi trijatā guva vairāk punktu nekā visā "Loko" komanda) - un uzvarēja pelnīti, taču pārāk jau liels beigās sanāca zaudējums - mīnus 16...

"Loko" rindās var uzteikt tikai Lahti - soms sešos braucienos atveda 13 punktus un trijos braucienos uzvarēja. 9 punkti Ļebedevam, taču - sešos braucienos un neatceros, kad Andžejs pēdējo reizi savā mototrekā neuzvarēja nevienā braucienā. Abi juniori Trofimovs un Mihailovs atveda pa 4 punktiem, kas pret tik spēcīgu pretinieku nav slikti (uzvarēja arī savā junioru braucienā), tomēr varēja arī nedaudz labāk. Puodžuks un Tarasenko maču izgāza (Tarasenko pēc divām bezcerīgām nullēm vairs nestartēja), bet Kostigovam labs sanāca tikai viens brauciens un daļēji labs - vēl viens (pēc lieliska starta nesapratās savā starpā ar Lahti pirmajā līkumā un uzvaras vietā sanāca 3:3) - tas ir ļoti par maz, lai uzvarētu Ribņikas komandu.

Droši vien, ka sastāvā būs pārmaiņas un iespējams, ka jau nākamajā mačā 12. maijā Lodzā, bet 26. maijā nākamajā mačā Daugavpilī, iespējams, redzēsim zviedru Pontusu Aspgrenu (Ļebedeva kluba biedrs Eskilstūnas komandā Zviedrijā) Tarasenko vietā, jo Vadims diezgan labi brauc viesos, bet ar Daugavpils mototreku nekādi nespēj "sadraudzēties". Savukārt izbraukumā, iespējams, Puodžuka vietā nāks klāt vēl kāds no pašmāju junioriem. Nav jau arī tādas rocības, lai atļautos kardinālus pastiprinājumus sastāvā, kad būs braucēju pāreju laiks. varbūt pamēģināt jauno ukraiņu talantu Marko Ļevišinu, kurš nesen labi brauca Eiropas čempionāta kvalifikācijā? Tiesa, tas notiak savā trekā... Kluba vadībai un trenerim Nikolajam Kokinam ir, par ko palauzīt galvu.

Ar tikai diviem punktiem četros mačos "Loko" turnīra tabulā ir priekšpēdējā 6. vietā. Neviens nekur tālu vēl nav aizmucis, arī tamlīdzīgi nesekmīgs sākums jau ir bijis, tā ka jāmeklē papildus ieroči un nav jāmet malā esošās plintes.