Finālā netiek neviens

Finālā netiek neviens

Nevienam no Latvijas spīdvejistiem neizdevās tikt savu sacensību finālā - ne Andžejam Ļebedevam Eiropas čempionātā (SEC), ne Oļegam Mihailovam, Artjomam Trofimovam un Dāvim Kurmim junioru pasaules čempionātā. Vistuvāk finālam tika Trofimovs - pietrūka viena punkta, lai panāktu papildbraucienu.

Pagalam neveiksmīgi izvērtās SEC kvalifikācijas sacensības Naģhalasā (Ungārija) Andžejam Ļebedevam - tikai 3 punkti un tikai 14. vieta. Pirmajā braucienā - bez punktiem, otrajā - diskvalifikācija par kritienu un cerības tikt finālā kļuva ļoti teorētiskas. Atlikušajos trijos braucienos - 3 punkti.

Neuzvarams bija mums labi zināmais Grigorijs Laguta, kurš pārliecinoši uzvarēja visos piecos braucienos pamatsacensībās, bet tad arī finālā. SEC finālsērijai kvalificējās arī Dāvids Bellego (Francija), Vāclavs Miliks (Čehija), Mihaels Jepsens Jensens (Dānija) un Kacpers Vorina (Polija).

Junioru pasaules čempionāta pusfinālā Pardubicē (Čehija) Artjoms Trofimovs sāka ar uzvaru, turklāt viņš pārspēja vienu no galvenajiem favorītiem poli Maksimu Drabiku, taču turpinājums diemžēl tik sekmīgs nebija - atlikušajos četros braucienos Artjoms atveda 6 punktus un ar 9 punktiem summā ierindojās 6. vietā. Finālsērijā iekļuva pirmie četri un no 4. vietas daugavpilieti šķīra tikai viens punkts...

Krakovas pusfinālā Oļegs Mihailovs četras reizes bija otrais, vienreiz - trešais un ar 9 punktiem ieņēma 7. vietu. No 4. vietas šķīra 4 punkti. Dāvim Kurmim - 7 punkti (viena uzvara) un 8. vieta. Ja Dāvim, kurš šosezon ir ļoti maz startējis un nav piedalījies nevienā Nice līgas mačā, šāds sniegums ir pat labs, tad Oļegam - diezin vai.

Visi trīs juniori palika netālu no fināla durvīm, Trofimovs pat pie pašām durvīm, taču neviens tās neatvēra. It kā cienīgs sniegums, bet... Nepiepildītu cerību sajūta paliek. Vēl atliek Eiropas junioru čempionāti (U19 un U21), junioru kausa izcīņa pāriem, Eiropas un pasaules junioru komandu čempionāti, Eiropas čempionāts pāriem, kā arī "Grand Prix" seriāla pretendentu sacensības. Viens no junioru izlašu pasaules čempionāta pusfināliem 29. jūnijā risināsies Daugavpilī.