"Lokomotīve" nebrauc

Piekto zaudējumu Polijas Nice spīdveja sešos mačos piedzīvoja Daugavopils "Lokomotīve", sīvā cīņā savā mototrekā ar 42:48 piekāpdamās Gņezno "Car Gwarant Start" komandai. Tik slikts sezonas sākums Nice līgā "Loko" vēl nav bijis.

Mača sākums bija sekmīgs - 15:9 pēc pirmajiem četriem braucieniem. Turklāt jau pirmajā braucienā savainojumu dabūja viesu pieredzējušākais braucējs Miroslavs Jabloņskis. Turpinājums diemžēl tik labs nebija, jo dominēja Gņezno pilsētas komandas četri līderi - Jurica Pavličs, Olivers Bentzons, Oskars Fajfers un Adrians Gala.

Jau pēc 6. brauciena rezultāts bija neizšķirts - 18:18. Atkal vāji izskatījās pāris Ķasts Puodžuks/Vadims Tarasenko. Ja Ķasts šoreiz atveda vismaz 8 punktus un pat uzvarēja vienā braucienā, tad Tarasenko pēc diviem braucieniem tika nosēdināts malā un viņam visticamāk tas bija pēdējais mačs Daugavpilī - tad jau patiešām lietderīgāk ar pieaugušā braucēja numuru pieteikt Oļegu Mihailovu un iekļaut komandā vēl vienu pašmāju junioru. Sliktāk nebūs noteikti, bet jaunais motobraucējs iegūs neatsveramu pieredzi. Vai varbūt beidzot tomēr jāuzaicina palīgā zviedru Pontusu Aspgrenu.

"Loko" rindās atgriezās Timo Lahti, taču varēja redzēt, ka pēc savainojuma viņš vēl nav "simtprocentīgs Lahti". Turklāt 7. braucienā viesu juniors Kevins Fajfers izprovocēja triju braucēju kritienu, kurā nopietni neviens necieta (Kevins pats gan vairāk nebrauca), taču Lahti guva pamatīgus sasitumus, atkārtotā braucienā viņš vēl uzvarēja, bet tad - divas nulles un vairs nebrauca... Pēc Andžeja Ļebedeva un Oļega Mihailova 4:2 uzvaras 8. braucienā "Loko" atkal nedaudz atrāvās - 26:22, taču jau nākamajā braucienā - 1:5 Jevgeņijam Kostigovam un Lahti. Pirms pēdējiem trim braucieniem izdevās atkal iegūt 4 punktu pārsvaru - 38:34 (Puodžuks un Artjoms Trofimovs izrēķinājās ar viesu vājāko junioru Damjanu Stalkovski, kurš Kevina Fajfera savainojuma dēļ startēja vienatnē). Bija skaidrs, ka pirma diviem pēdējiem braucieniem, kuros startē komandu līderi, nepieciešams kaut neliels pārsvars, citādi...

"Citādi" arī notika - Mihailovam un Lahti 1:5 zaudējums 13. braucienā un neizšķirts pirms diviem pēdējiem braucieniem - 39:39. Priekšpēdējā braucienā gandrīz divus apļus Kostigovs un Trofimovs turēja neizšķirtu, taču tad Berntzons apsteidza Trofimovu - 2:4 un 41:43. Pēdējā braucienā Pavličs un O.Fajfers izrēķinājās ar Ļebedevu un Puodžuku - 1:5 un 42:48 visā mačā.

"Loko" labā 10 punktus atveda Ļebedevs, kas pēc tālā ceļa no Ungārijas nav slikti, taču tik un tā gaidīts tika vairāk. Junioram Mihailovam - 9 punkti un tas ir labs pienesums. Labāk nekā iepriekš brauca Kostigovs - 7 punkti, taču, kā jau minēju, nebija vēl gatavs savam ierastajam sniegumam Lahti, atkal nulles veda Tarasenko, 4 punkti, kas kopumā nav slikti, otram mūsu junioram Trofimovam. "Loko" pāris summā uzvarēja piecos braucienos, turklāt trijos - ar 5:1, bet... Septiņos braucienos tika zaudēts un četras reizes - ar 1:5. "Loko" rindās nebija triecienpāra un pietrūka īsta līdera vai līderu. Redzēsim, kādas pārmaiņas sekos. Par to, ka tās ir nepieciešamas, nav šaubu. Cita lieta, kādas ir iespējas veikt kardinālas pārmaiņas sastāvā, kad pienāks braucēju pāreju laiks...