"Lokomotīves" juniori atkal trijniekā

Kārtējo reizi pirmajā trijniekā Polijas junioru spīdveja komandu čempionātā savā grupā iekļuva Daugavpils "Lokomotīves" trio - šoreiz Tarnuvā 2. vieta un līdz ar to vēl stabilāka vieta trijniekā savā grupā kopvērtējumā.

Šoreiz "Loko" junioru trio veidoja Artjoms Trofimovs, Ernests Matjušonoks un Elvis Avgucevičs. Četros braucienos izdevās uzvarēt ar 5:1, vienā - ar 4:2, bet Ļubļinas pārim nācās piekāpties ar 1:5 (Matjušonoks izstājās motocikla defekta dēļ). Summā - 25 punkti, kas deva otro vietu aiz Ļubļinas junioriem (28 punkti) un kas ļāva par trim punktiem apsteigt Čenstohovas juniorus. Tieši šo triju komandu junioru komandas arī dominē D grupā un visticamāk iekļūs pusfinālā.

"Loko" labā 11 no 12 iespējamajiem punktiem atveda Trofimovs, 8 punkti - Matjušonokam, 6 - Avgucevičam.

Jau pavisam drīz - 29. jūnijā - Daugavpilī risināsies junioru komandu (izlašu) pasaules čempionāta pusfināls, kurā par vienīgo ceļazīmi uz finālu spēkosies labākie Polijas, Latvijas, Čehijas un Vācijas juniori (finālā iekļūs arī labākā otrās vietas ieguvēja). Polijas junioru komandu čempionāts ir laba sagatavošanās iespēja šīm sacensībām. Oļegs Mihailovs, Trofimovs, Dāvis Kurmis, Matjušonioks, Avgucevičs - tāda pašreiz izskatās Latvijas junioru izlase.