Spīdveja junioru pārim sudrabs Eiropā

Spīdveja junioru pārim sudrabs Eiropā

Sestdien Plzeņā (Čehija) otro reizi vēsturē risinājās Eiropas kausa izcīņa spīdvejā pāriem U19 vecuma grupā. Pērn Oļegs Mihailovs un Artjoms Trofimovs ieguva bronzas godalgas, bet šosezon "sudrabu" atveda Artjoms Trofimovs un Ernests Matjušonoks. Par uzvarētājiem kļuva jaunie dāņu spīdvejisti.

Eiropas kausa izcīņā Plzeņas mototrekā Čehijā piedalījās 9 valstu pārstāvji, tāpēc vispirms notika priekšsacīkstes divās grupās. Latvijas pāris bija vienā grupā ar Dāniju, Vāciju un Somiju. Somus uzvarējām ļoti pārliecinoši ar 5:1, bet vāciešus ar 4:2 un līdz ar to vieta pusfinālā jau bija nodrošināta. Dāņiem zaudējām ar 1:5.

Pusfinālā Trofimovs un Matjušonoks tikās ar A grupas uzvarētājiem zviedriem Filipu Heilstrēmu-Baengu un Antonu Karlsonu. Jau pirmajā aplī kritienu piedzīvoja Helstrēms-Baengs (bija līderis) un iespējamais 2:4 pārvērtās par 4:2 - lai kā centās Karlsons, bet apsteigt Trofimovu viņam neizdevās. Finālā pretī stājās dāņi Madss Hansens un Jonass Seiferts-Salks. Arī šoreiz, tāpat kā apakšgrupā, zaudējums ar 1:5. Dāņu spīdvejisti visos savos braucienos uzvarēja ar 5:1 un likumsakarīgi ieņēma pirmo vietu. "Sudrabs" - Latvijai, trešā vieta - zviedriem, kuri braucienā par "bronzu" ar 5:1 pārspēja mājiniekus čehus.