"Lokomotīve" iegūst punktu Gdaņskā

Polijas Nice spīdveja līgas mačā Daugavpils "Lokomotīve" ar 43:47 viesos zaudēja Gdaņskas "Zdunek Wybrzeze" komandai, taču ieguva vienu punktu - pirmā riņķa mačā savā mototrekā daugavpilieši uzvarēja ar 13 punktu pārsvaru. Varēja "Loko" šajā mačā cerēt arī uz trim punktiem...

Pirmajos divos braucienos komandas apmainījās ar 5:1 uzvarām - mums dubultuzvaru atveda juniori Artjoms Trofimovs un Oļegs Mihailovs. Mājiniekiem gan uzreiz atkal izdevās tikt vadībā, taču tālāk par 4-6 punktiem viņiem atrauties neizdevās. 9. braucienā "Loko" debitants zviedrs Pontuss Aspgrens un Vadims Tarasenko uzvarēja ar 4:2 un samazināja rezultāta starpību līdz 26:28, bet tad Andžejs Ļebedevs un Mihailovs arī uzvarēja ar 4:2 un pamāca neizšķirtu - 30:30 piecus braucienus pirms beigām.

Nelaimīgs daugavpileišiem bija 13. braucienā, kurā jau startā motocikla defekta dēļ palika Aspgrens, bet Ļebedevam nekādi neizdevās iespraukties tarp mājinieku pāri - 1:5 un 36:42 pirms diviem pēdējiem braucieniem (pirms tam mājiniekiem bija vēl viena 4:2 uzvara). Priekšpēdējā braucienā Ļebedevs un Tarasenko uzvarēja ar 4:2 - 40:44 pirms pēdējā brauciena. Tikai dubultuzvara pēdējā braucienā ļāva daugavpiliešiem izvairīties no zaudējuma (neizšķirta gadījumā mums pienāktos divi punkti, jo bonuspunkts jau bija kabatā). Kritiens pirmajā līkumā dānim Mikelam Beham un atkārtotā braucienā Ļebedevs ar Lahti pret Kristianu Piščeku. Gdaņskas spīdvejistam izdevās lielisks starts no ceturtā celiņa, izejā no pirmā līkuma viņš izvirzījās vadībā un finišēja pirmais - 3:3 braucienā un 47:43 summā Gdaņskas komandas labā. Bunuspunkts ir vērtīgs, jo tas ļauj "Loko" pirmo reizi kopš ilgāka laika pamest 7.vietu turnīra tabulā.

"Loko" labā 15 punktus atveda Ļebedevs, pa 7 punktiem Lahti (pamaz) un Tarasenko, 6 punkti - Trofimovam, pa 4 - Mihailovam un Aspgrenam, bet tikai viens punkts Jevgeņijam Kostigovam.

Nākamais mačs "Lokomotīvei" tagad būs tikai 4.augustā savā mototrekā ar Tarnuvas "Unia" komandu. Tā būs pēdējā regulārā čempionāta kārta un tad jau būs zināms, ko mums pēdējā mačā vajag.