"Lokomotīve" nodrošina palikšanu Polijas spīdveja pirmajā NICE līgā

Latvijas spīdveja klubs Daugavpils "Lokomotīve" svētdien guva uzvaru Polijas "Nice" čempionāta duelī, ar 48:42 pārspējot Tarnuvas "Unia" un bez papildus sacensībām nodrošināja vietu līgā arī nākamajā sezonā.

Vietu Polijas pēc spēka otrajā līgā jeb "Nice" čempionātā Latvijas komanda jau bija nodrošinājusi pirms cīņas Daugavpilī, jo pēdējā vietā esošā Lodzas "Orzel" savā pēdējā sezonas spēlē viesos ar 39:51 bija zaudējusi Ostruvas "Arged Malesa TZ" spīdvejistiem.

"Lokomotīve" savā trekā mačā pret Tarnuvas komandu "Unia" pēc līdzīga sākuma, kurā trīs pirmie braucieni beidzās neizšķirti, ceturtajā braucienā ar Andžeja Ļebedeva un Dāvja Kurmja pūlēm izvirzījās vadībā ar 13:11. Kaut arī jau nākamajā braucienā viesi rezultātu izlīdzināja - 15:15, tieši Ļebedevs ar uzvarām sestajā un astotajā braucienā sekmēja divas 5:1 uzvaras, mājiniekiem panākot 29:19 savā labā.

Arī turpinājumā "Lokomotīves" spīdvejisti uzvaru noturēja, svinot panākumu pār "Unia" ar 48:42. Tā kā viesos daugavpilieši bija zaudējuši ar 44:46, par šo uzvaru viņiem pienācās arī papildpunkts. Mājinieku sastāvā pa 11 punktiem atveda Ļebedevs un soms Timo Lahti, desmit punktus - Ķasts Puodžuks, septiņi punkti Oļegam Mihailovam, pieci - Kurmim.

Ar 11 punktiem 12 cīņās "Lokomotīve" turnīra tabulā ieņēma sesto vietu septiņu komandu vidū, un šī sezona Polijas līgā komandai ir beigusies. Iepriekšējā sezonā "Lokomotīve" nespēja pārvarēt Polijas otrās līgas pusfinālu. Komanda 2015. un 2016.gadā triumfēja "Nice" čempionātā.