"Lokomotīvi" pastiprina Sundstrēms un Kudrjašovs, pilnvērtīgs līgums - Aspgrenam

1. novembris ir tā diena, kad Polijas spīdveja līgu klubi var paziņot motobraucējus, ar kuriem ir spēkā līgums uz nākamo sezonu un savus jaunos motobraucējus. Daugavpils "Lokomotīves" rindās, kā jau tas bija paredzams un kā jau paši braucēji par to ziņoja, jaunajā sezonā nebūs Andžeja Ļebedeva, Timo Lahti un Vadima Tarasenko, toties komandu pastiprinājuši trīs citi labi spīdvejisti un plus vēl viens talantīgs spīdvejists no Krievijas junioru izlases.

Andžejs Ļebedevs pagaidām ir Vroclavas "Betard Sparta" rindās, ar kuru viņam ir līgums vēl uz nākamo sezonu, taču jau nākamnedēļ vienošanās tiks lauzta un Latvijas čempions 2020. gada sezonā brauks kādā citā Ekstralīgas klubā (visbiežāk tiek pieminēts Ribņikas ROW). Zviedrijā daugavpilietis turpinās braukt Eskilstūnas "Smederna" rindās, ar kuru trīs gadus pēc kārtas ir Zviedrijas čempions. Lahti acīmredzot pārcelsies uz Gņezno "Start". Kas nākuši vietā?

Vispirms jau tas ir 2015. gada Pasaules kausa ieguvējs Zviedrijas izlases rindās (finālā atveda 4 punktus, pusfinālā - 12 punktus) un divkārtējais Polijas čempions ar Ržešuvas "Stal" komandu Linuss Sundstrēms. 2014. gada Ekstralīgas izslēgšanas mačos tieši viņš bija viens no "Stal" līderiem. Gadu iepriekš Sundstrēms ar wild card piedalījās Zviedrijas GP posmā un atveda 6 punktus. Labas viņam bija arī nākamās sezonas gan "Stal", gan ROW rindās, taču aizvadītās sezonas vidū 29 gadus vecais zviedrs piedzīvoja ļoti smagu kritienu un pat izplatījās ziņas, ka briesmās ir viņa dzīvība, taču - par laimi - nebija tik slikti un pašreiz ar veselību jau viss ir kārtībā. Cerams, ka Linuss varēs pilnvētīgi aizvadīt gatavošanos jaunajai sezonai, jo potenciāli viņš var kļūt par vienu no "Loko" līderiem un vienu no labākajiem Nice līgas čempionātā.

Pastiprinās sastāvu arī četrkārtējais un ša gada Krievijas čempions Andrejs Kudrjašovs, kurš aizvadītajā sezonā bija Gņezno "Start" rindās. Balakovas spīdveja audzēknis šogad Krievijas čempionāta finālā atveda 15 no 15 iespējamajiem punktiem un pārspēja galveno favorītu Grigoriju Lagutu (Emīls Saifutdinovs un Artjoms Laguta nepiedalījās), savukārt Latvijas atklātajā čempionātā 28 gadus vecais Kudrjašovs šogad ieguva bronzas medaļu. Svarīgi tas, ka Daugavpils mototreks viņam ir labi zināms un viņš tajā parasti sekmīgi brauc. Viens no Krievijas izlases dalībniekiem cer aizvadīt krietni labāku sezonu Nice līgā nekā bija iepriekšējā un kļūt par vienu no "Loko" līderiem.

Zviedrs Pontuss Aspgrens bija pieteikts Daugavpils komandā arī pagājušajā sezonā, taču piedalījās tikai pāris mačos izbraukumā, bet tagad viņam ir pilnvērtīgs līgums uz visu sezonu. Aspgrens pērn un šogad kļuva par Zviedrijas čempionu Eskilstūnas "Smederna" rindās (kopā ar Andždeju Ļebedevu) un paliek šajā komandā arī turpmāk. Šosezon Aspgrens kļuva par lielāko pārsteigumu 2020. gada GP pretendentu finālā - zviedram pietrūka viena punkta, lai tiktu starp GP dalībniekiem.

Papildinājis komandu arī jaunais talantīgais krievu spīdvejists Arslans Faizuļins, taču ar viņu ir tā sauktais Varšavas līgums - proti, bez konkrētas abpusējās vienošanās.

"Loko" rindās paliek Ķasts Puodžuks un Jevgeņijs Kostigovs, paliek talantīgais ukrainis Marko Ļevišins un sastāvā ir visi pašmāju juniori - tajā skaitā pieteikti arī visi Rīgas IK "Auseklis" motobraucēji, tā ka starp junioriem būs ļoti liela konkurence, jo katrā Nice līgas mačā drīkst piedalīties divi no viņiem. Daudzi poļu spīdveja apskatnieki jau secina, ka "Loko" junioru līnija ir spēcīgākā visā Nice līgā un ka nevienam citam klubam nav pieteikti 12 (!) juniori. Pirmo reizi junioru sastāvā ir Aleksejs Pilacs un Māris Streļcovs, kā arī rīdzinieki Francis Gusts un Kristers Lumanis. Latvijas spīdvejā aug laba maiņa.