Trijatā (plus Gusts) uzvarēt nevar

Trijatā (plus Gusts) uzvarēt nevar

Daugavpils "Lokomotīves" spīdveja komanda Polijas eWinner 1.līgas čempionāta pirmajā mačā savā mototrekā ar 40:50 zaudēja Gdaņskas "Zdunek Wybrzeze" komandai. Desmit punktu starpība spīdvejā - tas ir maz, bet tieši tapēc zaudējums ir sāpīgs, jo Gdaņskas komandas nebija neuzvarama. Pietrūka to, kas regulāri vestu punktus.

Mača likteni lielā mērā izšķīra četri braucieni - no 6. līdz 9. braucienam. "Loko" divreiz zaudēja ar 1:5 un vienreiz ar 2:4, bet viens brauciens beidzās neizšķirti 3:3. Rezultāts no 16:14 pārvērtās uz 23:31. Bija divi strīdīgi galvenā tiesneša lēmumi diskvalificēt par kritiena izraisīšanu vispirms Andreju Kudrjašovu, bet tad Linusu Sundstrēmu, tie noteikti ietekmēja mača gaitu un galarezultātu, tomēr atļaušos secināt, ka ne jau tie (tiesneša lēmumi) kļuva par galveno zaudējuma iemeslu. Nav iespējams uzvarēt tik spēcīgu komandu, kāda ir Gdaņskas komanda, ja punktus regulāri ved trīs braucēji un izceļas vēl viens juniors.

Jau pieminētais Kudrjašovs sešos braucienos atveda 13 punktus, bet Oļegam Mihailovam sešos braucienos bija 10 punktu. Zviedrs Pontuss Aspgrens savā pirmajā mačā "Loko" rindās Daugavpilī atveda 7 punktus piecos braucienos un lielas pretenzijas viņam nedrīkst izteikt. Kaut varēja, protams, atvest vēl pāris punktus.

Divus efektīgus braucienus aizvadīja komandas debitants Francis Gusts - vispirms pēc kritiena viņš atkārtotajā junioru braucienā sākumā bija ceturtais, bet tad apsteidza abus "Zdunek Wybrzeze" juniorus un kopā ar Mihailovu atveda 5:1 uzvaru, tad viņš no ceturtās vietas spēja pakāpties uz otro un neļāva viesiem Jakobam Torselam (pagājušā gada Zviedrijas čempions) un viesu labākajam junioram Karolam Župiņskim atvest dubultuzvaru. Vēl viens brauciens Francim nesanāca - slikts starts un ne Torselu, ne Rasmusu Jensenu panākt neizdevās (braucienā uzvarēja Kudrjašovs). Četri punkti trijos braucienos, pirmo reizi startējot pamatsastāvā tāda līmeņa sacensībās, tas nav slikti.

Nevienu punktu četros braucienos (vienā no tiem jau minētā diskvalifikācija) neatveda Sundstrēms, tikai 2 punkti trijos braucienos Jevgeņijam Kostigovam, tikai četri punkti trijos braucienos (tieši tāpēc tikai trīs braucieni) Ķastam Puodžukam. Pagalam neveiksmīgi mājiniekiem bija starti, bet katru reizi apsteigt konkurentus šādā līmenī nav iespējams.

Šie arī bija galvenie iemesli, kāpēc jau divus braucienus pirms mača beigām viesus varēja apsveikt ar uzvaru. Viņiem, piemēram, 12 punktus atveda Torsels, 11 - Peters Kildemands, 9 - Jensens, 7 - Kacpers Gomuļskis un 5 - Kristians Piščeks. Diviem vismaz 10 vai vairāk punktu, vēl trim - 5 un vairāk punktu (vēl diviem pa 3 punktiem). Atšķirība acīmredzama.

Nākamnedēļ "Lokomotīve" brauks Ostruvā, bet 2. augustā Daugavpilī ciemosies viens no eWinner 1. līgas galvenajiem favorītiem Toruņas "Apator" ar 2012. gada pasaules čempionu austrālieti Krisu Holderu priekšgalā.