"Lokomotīvei" atkal zaudējums - jau ar cerībām un ... ar pārdomām

Daugavpils "Lokomotīve" piedzīvoja trešo pēc kārtas zaudējumu Polijas eWinner 1. līgas spīdveja čempionātā, taču šoreiz jau bija izredzes uzvarēt un kārtējo reizi Ostruvā tika zaudēts sīvā cīņā - šoreiz ar 41:49. Ir cerības mājās revanšēties tā, lai iegūtu papildus punktu (uzvara vismaz ar 9 punktu pārsvaru).

Kā jau to varēja paredzēt, tad uz maču Ostruvā "viesa" lomā tika uzaicināts Vadims Tarasenko (aizstāja Linusu Sundtrēmu) un tieši viņš bija pārliecinoši labākais daugavpiliešu rindās. Tarasenko uzvarēja savus pirmos piecus braucienos un atveda 15 no 15 iespējamajiem punktiem, bet pirmo un vienīgo zaudējumu (finišēja ceturtais) piedzīvoja tikai pēdējā 15. braucienā, kad mača liktenis jau bija izšķirts. Kā tas var būt - Tarasenko aizvadīja šosezon savas pirmā tāda līmeņa sacensības un bija labākais "Lokomotīves" rindās!? Ir viela pārdomām un ir dilemma, ko tagad likt sastāvā nākamajos mačos.

Sākums daugavpiliešiem bija labs un pēc pirmajiem četriem braucieniem viņi bija vadībā ar 14:10. Pirmajā braucienā uzvarēja Tarasenko, bet Ķasts Puodžuks bija ceturtais, 5:1 uzvaru junioru braucienā atveda Oļegs Mihailovs un Francis Gusts, tad Andrejs Kudrjašovs (finišēja otrais) un Jevgeņijs Kostigovs zaudēja ar 4:2, bet Pontuss Aspgrens (uzvarēja braucienā) un Mihailovs atveda 4:2 ceturtajā braucienā. Kļuva skaidrs, ka Ostruvas komanda mums patiešām ir "pa zobam" arī viesos.

Pēc 8. brauciena bija neizšķirts - 24:24. Nepaveicās Aspgrenam - 5. braucienā viņi ar Tarasenko veda 4:2, taču zviedrs izstājās motocikla defekta dēļ - 3:3. Kritienu motocikla dēļ piedzīvoja Kostigovs, bet Puodžuks neļāva mājiniekiem atkārtotā braucienā gūt dubultuzvaru - 2:4. Toties tad mājinieku triecienpāris Gžegožs Valaseks/Tomašs Gapiņskis guva 5:1 uzvaru un pirmo reizi izvirzīja vadībā mājiniekus - 22:20. Tarasenko un Aspgrena uzvara ar 4:2 deva 24:24 pirms vairāk nekā stundu garas pauzes.

Uznāca negaiss un lietus, taču drīz pārgāja. Otro pēc kārtas 5:1 uzvaru atveda Valaseks/Gapiņskis - 29:25 Ostruvas labā. Atkal uznāca stiprs lietus, mača turpinājums bija zem jautājuma, tomēr negaiss atkal pārgāja un mototreku izdevās sakopt, lai maču varētu turpināt. 11. braucienā mājinieki uzvarēja ar 4:2 un kopā - jau 36:30. Lai glābtu situāciju, mūsējie 12. braucienā veica uzreiz divas maiņas - Tarasenko izbrauca Kostigova, bet Mihailovs - Gusta vietā. Cerētā 5:1 vietā iznāca 4:2, taču cerība kļuva nedaudz lielāka - 38:34 mājinieku labā. Tarasenko uzvarēja arī 13. braucienā, bet diemžēl viņu neatbalstīja Kudrjašovs, kurš finišēja ceturtais - 3:3 un 37:41 pirms pēdējiem diviem braucieniem. Priekšpēdējā braucienā Ostruvas komanda uzvarēja ar 4:2 (Nikolajs Klinds, Kudrjašovs, Adrians Cīfers un Mihailovs) un nodrošināja sev uzvaru - 45:39. Sešus punktus vienā braucienā nav iespējams atgūt arī teorētiski.

Kas pietrūka? Palīgu Tarasenko. Labi, Aspgrens četros braucienos, kuros viņš finišēja, atveda 8 punktus. Labi. Mihailovam - 6 punkti 5 braucienos. Varēja vairāk, taču ņemsim vērā, ka Oļegs brauca ar savainotu roku. Gusts izpildīja savu galveno uuzdevumu - pārspēja mājinieku juniorus. Toties potenciālais komandas līderis Kudrjašovs atveda tikai 7 punktus 5 braucienos, Puodžuks - tikai 3 punkti 4 braucienos, Kostigovs - bez punktiem trijos braucienos. Kudrjašovam gan šonedēļ tās bija jau ceturtās sacensības, jau sāka "pagurt" tehnika, bet laika veikt nepieciešamo remontu nebija.

Nākamais mačs "Lokomotīvei" būs 2. augustā savā mototrekā ar līgas galveno favorīti Toruņas "Apator" un tur laikam nebūs lielas nozīmes, kurš brauks - Tarasenko vai Sundstrēms, bet tad ir mačs Tarnuvā ar "Unia" un mačs mājās ar Bidgoščas komandu. Tarasenko pēdējos gados nekādi nevar piešauties Daugavpils mototrekam un vai viņu riskēs pieteikt mačam ar Bidgošču (Tarnuvā visticamāk brauks)? Mačs ar "Apator" Vadimam būtu labs, lai to saprastu gan viņš pats, gan treneris Nikolajs Kokins, taču diezin vai tā būs - iepriekšējā vakarā Tarasenko ir mačs 2. līgā Krosno komandas sastāvā. Iespējams, ka mačā ar "Apator" vairāk dabūs braukt jaunākie komandas dalībnieki - Gusts un Daniils Kolodinskis. Lai skolojas, lai gūst pieredzi, kas noderēs jau nākamajos mačos šosezon.