Un atkal Lokomotīvei mazliet pietrūka...

Un atkal Lokomotīvei mazliet pietrūka...

Daugavpils Lokomotīves spīdveja komanda Polijas eWinner 1. līgas čempionāta mačā Tarnuvā tikai ar 41:49 zaudēja vienai no līgas favorītēm Unia komandai. Atkal mazliet pietrūka, atkal par daudz caurumu bija Loko sastāvā.

"Lokomotīves" treneris Nikolajs Kokins pirms mača pieņēma diezgan negaidītu lēmumu - pavisam malā atstāja Ķastu Puodžuku, bet starp pieaugušajiem pieteica Daniilu Kolodinski, savukārt Vadimu Tarasenko no 5. numuru pārlika uz 4. numuru. Uzreiz jāteic, ka šāda pārmaiņa sastāvā neko nedeva, jo Kolodonskis divreiz startēja un abas reizes finišēja bez punktiem (ceturtais), taču ne jau tas bija galvenais zaudējuma iemesls - tas bija tikai viens no iemesliem.

Mājinieki jau pirmajā braucienā atveda 5:1 uzvaru (Mihals Gruhaļskis un Kims Nilsons pret Pontusu Aspgrenu un Kolodinski). Junioru braucienā revanšēties neizdevās - savu pirmo uzvaru eWinner 1. līgā braucienā guva 17 gadus vecais Francis Gusts, taču tikai ceturtais finišēja Oļegs Mihailovs. Nākamajā braucienā Andrejs Kudrjašovs un Jevgeņijs Kostigovs labi aizbrauca no starta, taču 5:1 bija neilgi - Peters Ljungs apsteidza abus, bet tad Arturs Mročka nobīdīja Kostigovu uz ceturto vietu - 2:4 un 6:12 summā. Pirmo braucienu sēriju izdevās pabeigt ar neizšķirtu 3:3 - Tarasenko finišēja aiz Ernesta Kozas (visus četrus apļus centās poli apsteigt), bet Gusts bez problēmām tika galā ar Pžemislavu Koņečniju. Turpinājumā - Tarasenko līderis 5. braucienā, taču viņu apsteidz Mročka, bet Kolodinskis nav konkurents Gruhaļskim. 2:4 un summā j11:19. Ko "Lokomotīvei" nevar pārmest, tad tā ir nepadošanās un cīnīšanās līdz galam. Tā tas bija arī Tarnuvā - trīs reizes izdevās samazināt rezultāta starpību līdz 4 punktiem, tomēr beigās tik un tā uzvarēja "Bezdelīgas".

Vispirms 6. braucienā dubultuzvaru atveda Aspgrens un Kostigovs (mestarīgi noturēja aiz sevis Ljungu), tad 8. braucienā Tarasenko un Gusts (aizstāja Kolodinski) uzvarēja ar 4:2 (Gusts pirmajā aplī bija tuvu Ljunga apdzīšanai) un atkal bija tikai -4, bet 11. braucienā Aspgrens un Tarasenko ar 5:1 uzvaru panāca 31:35 summā četrus braucienos pirms beigām. Diemžēl neattaisnojās taktiskā maiņa 13. braucienā, kurā Aspgrens izbrauca Kolodinska vietā (ja komanda zaudē 6 vai vairāk punktus, tad kāds braucienu sērijā var izbraukt otro reizi) - Kudrjašovs piekāpās Kozam, bet Aspgrens finišēja ceturtais. 35:43 pirms pēdējiem diviem braucieniem.

Lai panāktu neizšķirtu, tad abus braucienus "Lokomotīvei" bija jāuzvaru ar 5:1. Ja neizdodas, tad jācenšas zaudēt ar pēc iespējas mazāku rezultāta starpību, lai varētu cerēt uz papildus punktu atbildes mačā Daugavpilī. Izdevās paveikt tikai otro uzdevumu. Abos pēdējos braucienos "Loko" rindās piedalījās pāris Kudrjašovs/Tarasenko. 14. braucienā uzvarēja Tarasenko, taču zviedru pāris Nilsons un Ljungs noturēja Kudrjašovu ceturtajā vietā - 3:3 un 38:46. "Bezdelīgas" varēja apsveikt ar uzvaru. Pēdējā braucienā uzvarēja Kudrjašovs, varēja būt 4:2, taču Tarasenko izstājās motocikla defekta dēļ - atkal 3:3 un kopā 41:49. Iegūt bunuspunktu otrā riņķa mačā savā mototrekā nav nereāli (jāuzvar ar vismaz 9 punktu pārsvaru) un tieši papildus punkti var beigās ļoti daudz, ko izšķirt...

"Loko" rindās 12 punktus atveda "viesis" Tarasenko, 11 punkti - Kudrjašovam, 8 - Aspgrenam, 6 - Gustam (atkal karjeras rekords, otro maču pēc kārtas ne reizes nefinišēja bez punktiem), bet trīs pārējie kopā atveda 4 punktus. Otro maču pēc k;ārtas neveiksmīgi aizvada Mihailovs (divas nulles un viens labs brauciens - otrā vieta), Kostigovam - arī tikai viens labs brauciens.

"Lokomotīve" ir vienīgā komanda eWinner 1. līgā, kas vēl nav uzvarējusi, taču tikai 2 punkti ir nākamajam pretiniekam Bidgoščas "Polonia", ar kuru daugavpilieši tiksies savā mototrekā 9. augustā. Lieki atgādināt šā mača svarīgumu (viesiem savainojuma dēļ nebūs viena no viņu līderiem francūža Dāvida Bellego, bet tas nenozīmē, ka uzvara jau ir kabatā) cīņā par vietas saglabāšanu eWinner 1. līgā. Tikai pa divām uzvarām ir Ostruvas un Lodzas komandām, tā ka vismaz trīs komandas ir reāli panākamas, taču - vispirms jāsāk visiem pašiem braukt stabili.