Lokomotīvei paviršības dēļ mīnus 7 Gņezno pārveršas par - 17 ..

Lokomotīvei paviršības dēļ mīnus 7 Gņezno pārveršas par - 17 ..

Daugavpils Lokomotīves spīdveja komanda ar 41:48 zaudēja viesos vienam no Polijas eWinner 1.līgas līderiem Gņezno Start un saglabāja labas izredzes ne tikai uz revanšu savā mototrekā, bet arī uz papildus punktu - proti, uz uzvaru vismaz ar 8 punktu pārsvaru. Taču jau pēc mača optimisms pazuda - izrādījās, ka Pontusa Aspgrena mehāniķis ierakstīja protokolā nepareizu dzinēja numuru un zviedra punkti tika anulēti... Rezultāts pārvērtās par 31:48.

Daugavpilieši mača lielāko daļu pat bija vadībā un tikai pašās tā beigās - triju neveiksmīgu braucienu dēļ - zaudēja. Pēc pirmā braucienā mājinieki izvirzījās vadībā ar 4:2 (Pontuss Aspgrens - otrais, Ķasts Puodžuks - bez punktiem), bet pēc pirmās braucienu sērijas vadībā ar 14:9 bija "Lokomotīve". Junioru braucienā vispirms kritienu piedzīvoja Daniils Kolodinskis, bet atkārtotā braucienā - Damjans Stakovskis, savukārt Oļegs Mihailovs pieveica Marcelu Studziņski. Tad 5:1 uzvaru atveda Andrejs Kudrjašovs un Jevgeņijs Kostigovs, bet Mihailovs un Vadims Tarasenko uzvarēja ar 4:2. Tikai 10. braucienā mājinieki atguva vadību - 30:29, turklāt Timo Lahti tikai pēdējā aplī apsteidza Mihailovu un neļāva viesiem atvest neizšķirtu 3:3.

Divi nākamie braucieni beidzās 3:3, bet 13.braucienā mājinieku pāris Adrians Gala un Olivers Bertzons ar 5:1 uzvarēja Kudrjašovu un Puodžuku - 36:41 pirms pēdējiem diviem braucieniem. Priekšpēdējā braucienā Tarasenko un Kostigovs bija spiesti samierināties ar neizšķirtu 3:3 un tas nozīmēja, ka "Start" jau ir uzvarējis - 44:39 mājinieku labā (izglābties varēja tikai teorētiski - tikai tad, ja pēdējā braucienā abi mājinieki izstājas vai krīt un "Loko" uzvar ar 5:0). Pēdējā braucienā 4:2 mājinieku labā.

Zaudējums tikai ar 7 punktu starpību viesa cerības uz panākumu mājās 23. vai 24. augustā (datums vēl tiks precizēts, mačs paredzēts 24. augustā, taču mūsējie lūdz to pārcelt uz svētdienu) un arī uzvara ar 8 punktu pārsvaru likās pilnīgi reāla, taču tad sekoja paviršības konstatēšana... Uzvarēt savā mototrekā noteikti varam, taču tagad diezin vai izdosies iegūt papildus punktu.

Pagalam neveiksmīgs mačs Gņezno bija Puodžukam, kurš trijos braucienos neatveda nevienu punktu. Ne tik ražīgs šoreiz bija Tarasenko - 6 punkti, taču Daugavpilī viņš visticamāk nebrauks. Kopumā labs mačs Mihailovam - 8 punkti, taču nekādi nespēj pārvarēt kaut kādu psiholoģisku barjeru izbraukuma mačos Kolodinskis - kritiens, motocikla defekts un ceturtā vieta trijos braucienos. Tiesa, Daugavpilī brauks Francis Gusts, kurš svētdien bija Eiropas U19 čempionāta finālā (stipra lietus dēļ tā sākums aizkavējās par stundu). Pa 10 punktiem atveda Kudrjašovs un Aspgrens, taču zviedra punktu tika anulēti. 7 punkti - Kostigovam.