Piedzīvojumi un neveiksmes Žarnovicā

Piedzīvojumi un neveiksmes Žarnovicā

Latvijas spīdvejistiem nedēļas nogale sākās ļoti labi, bet beidzās - daļēji labi. Vispirms Eiropas U19 čempionāta finālā iekļuva un Francim Gustam pievienojās Ernests Matjušonoks un Ričards Ansviesulis, tad Latvijas U21 spīdveja izlase pirmo reizi vēsturē iekļuva pasaules U21 komandu čempionāta finālā. Svētdien sekoja " Lokomotīves" neveiksme Polijas eWinner 1.līgas čempionātā ar paviršības dēļ nepieļaujami lielu rezultāta starpību, kā arī piedzīvojumiem bagāts Eiropas U19 čempionāta fināls Žarnovicā (Slovākija).

Neilgi pirms sacensību sākuma Žarnovicā sāka stipri līt un sacensības sākās apmēram stundu vēlāk nekā bija paredzēts. Celiņš bija slapjš, tādos apstākļos daudz var izšķirt ne tikai starts un pirmais līkums, bet arī nejaušības. Pirmajā braucienu sērijā Matjušonoks finišēja trešais, Francis Gusts pēc ne visai laba starta apdzina spēcīgo poli Mateušu Čerņaku un gandrīz panāca čehu Peteru Hlupaču - 2 punkti, bet Ansviesulis zaudēja tikai pagājušā gada čempionam čeham Janam Kveham. Cerīgam sākumam sekoja ne tik cerīgs turpinājums.

Matjušonoks savā braucienā gan uzvarēja un ar 4 punktiem summā iebrauca līderu grupā, taču Ansviesulis izraisīja kritienu un tika diskvalificēts, bet Gusts izstājās jau startā motocikla defekta dēļ.

Savā trešajā braucienā Matjušonoks trešais - kopā 5 punkti. Ansviesulis uzvar gan vienu no līderiem dāni Esbenu Hjerildu, gan čehu Danielu Klimu, atved 3 punktus un arī summā sakrāj 5 punktus. Gusts savā braucienā finišē ceturtais no ceturtā celiņa (ārmala jau bija dubļu pilna) aiz dāņa Markusa Birkemoses, Kveha un brita Drjū Kempa. Paliek tikai 2 punkti.

Priekšpēdējā braucienu sērija.Visiem trim Latvijas pārstāvjiem vajadzēja startēt vienā braucienā, taču tāds brauciens diemžēl nenotika. Ansviesulis atkal uzvar un negaidīti kļūst par vienu no pretendentiem uz medaļu (ja nebūtu tā kritiena...) - 8 punkti. Gusts nestartē, bet Matjušonoks, cenšoties apsteigt Ansviesuli, izstājas motocikla defekta dēļ.

Pirms pēdējās braucienu sērijas 12 no 12 iespējamajiem punktiem ir Birkemosem, 11 - Kveham, 10 - Hjerildam, 8 - Ansviesulim, pa 7 - Hlupačam un Klimam.

Matjušonoks savā pēdējā braucienā finišē otrais un sacensības pabeidz ar 7 punktiem. Gusts vairs nepiedalās, bet Ansviesulim jātiekas ar Hlupaču, Kempu un vienu no krievu labākajiem junioriem Aleksandr Kaibuševu, kurš uz augstu vietu vairs cerēt nevar (4 punkti). Ričardam sanāk labs starts, taču Kaibuševs vispirms apsteidz viņu, bet tad arī Hlupaču un uzvar. Ansviesulis trešis - viens punkts braucienā un kopā 9 punkti.

Kritienu pēdējā braucienu sērijā piedzīvo gan Hjerilds, gan Birkemose (bija līderis līdz pēdējam līkumam!) un līdz ar to par čempionu otro gadu pēc kārtas kļūst Kvehs - 14 punktu. Otrais ar 12 punktiem Birkemose. Pa 10 punktiem sakrāja Hjerilds un Klima, bet papildbraucienā par 3.vietu uzvarēja Klima (dānis izstājās motocikla defekta dēļ, būdams otrajā vietā).

Ansviesulim - 6. vieta, kas debijas reizē ir tikai apsveicami. Līdz šim Rīgas spīdveja audzēkņu (kaut arī Ričards tagad lielā mērā ir "Loko" paspārnē) lielākais panākums. Matjušonokam - 8. vieta, bet svētdienas lielākais neveiksminieks Gusts ierindojās 15.vietā.