Trešais punkts aizbrauca uz Gņezno

Trešais punkts aizbrauca uz Gņezno

Pavisam maz pietrūka Daugavpils Lokomotīves spīdveja komandai, lai par uzvaru pār Gņezno Start Polijas eWinner 1. līgas mačā iegūtu nevis divus, bet gan trīs punktus - uzvara ar 50:39 bija gana pārliecinoša, taču varēja uzvarēt arī ar 18 punktu pārsvaru, lai iegūtu papildus punktu.

Viesi ieradās Daugavpilī bez diviem no saviem līderiem zviedra Olivera Berntzona un dāņa Frederika Jakobsena un un jau diezgan ātri kļuva skaidrs, ka izredžu uzvarēt viņiem tik pat kā nav - pēc pirmajiem četriem braucieniem rezultāts bija 18:6 "Lokomotīves" labā. Divas uzvaras braucienos tika gūtas ar 5:1 - junioru pāris Oļegs Mihailovs un Francijas Gusts atveda jau piekto šādu uzvaru sezonā (līderis bija Mihailovs, bet uzvarēja Gusts, jo Oļegu finiša taisnē pievīla motociokls un labi, ka pārsvars bija liels), bet tad 5:1 uzvaru atveda arī Vadims Tarasenko un Andrejs Kudrjašovs. Varēja sākt domāt par papildus punkta iegūšanu - pirmā riņķa mačā Gņezno rezultāts pēc Pontusa Aspgrena anulētajiem 10 punktiem bija 48:31 "Start" komandas labā un uzvarēt ar 18 punktu pārsvaru bija reāli.

Četras reizes - pēc 7., pēc 8., pēc 10. un pēc 12. brauciena - "Lokomotīvei" bija izdevies sasniegt 17 punktu pārsvaru, taču nekādi neizdevās to palielināt. Te sanāca neveiksmīgs brauciens Aspgrenam un Ķastam Puodžukam (1:5), te motocikls pievīla Kudrjašovu - 1:5 pāri ar Puodžuku 13. braucienā, pēc kura rezultāts kļuva 45:32 un pēc kura kļuva skaidrs, ka uzvara mačā jau ir rokā, bet uzvarēt ar 5 punktu pārsvaru pēdējos divus braucienus būs ļoti sarežģīti. Viesu rindās lielisks bija soms Timo Lahti, kurš iepriekšējās sezonās bija viens no "Loko" līderiem, viņš sakrāja 16 punktus 6 braucienos un viņš arī uzvarēja abos pēdējos braucienos. Vēl no viesiem un ne jau visa mača garumā varētu izcelt Oskaru Fajferu un Kevinu Fajferu, taču tik un tā trešais punkts aizbrauca uz Gņezno.

"Lokomotīves" rindās visvairāk punktu atveda un labākais (stabilākais) arī snieguma ziņā bija Jevgeņijs Kostigovs - 11 punkti. Izskatās, ka neveiksmes "Lokomotīves" trekā pārvarējis Tarasenko, kuram neizdevās tikai viens brauciens - 9 punkti, savu darbu padarīja Gusts - 7 punkti, neko daudz nevar pārmest Mihailovam - it kā tikai 4 punkti, taču acīmredzot pēc motocikla defekta pirmajā braucienā bija kaut kādas tehniskas problēmas (cita lieta, ka Oļegs pats turpmāk brauca pārāk nervozi). Toties krietni vairāk tika gaidīts no Kudrjašova, Aspgrena un Puodžuka. Pēc laba sākuma (8 punkti trijos braucienis) Kudrjašovs atveda divas nulles pēc kārtas (vienu var daļēji norakstīt uz motocikla rēķina, taču tikai daļēji, jo arī līdz tam brauciens bija nesekmīgs) un neattaisnoja komandas līdera lomu. Līdz šim neveiksmīgākais mačs šosezon bija līdz šim komandas, iespējams, stabilākajam braucējam Aspgrenam (iespējams, ka ietekmēja kritiens) - tikai 6 punkti, bet Puodžuka rēķinā tikai 5 punkti, turklāt 3 no tiem atvesti braucienā, kurā startēja tikai Puodžuks un Aspgrens, jo vispirms par kritiena izraisīšanu tika diskvalificējs Adrians Gala, bet tad kritienu piedzīvoja Marcels Studziņskis. Tā var arī pavisam zaudēt vietu komandā.

Spraigs mūsu spīdvejistiem - īpaši junioriem - būs sezonas turpinājums. Jau 29. augustā Lodzā risināsies Eiropas junioru komandu čempionāta fināls. Junioru izlasē ir Mihailovs, Gusts, Ernests Matjušonoks, Ričards Ansviesulis un, cerams, pēc savainojuma jau varēs braukt arī Daniils Kolodinskis, bet ja nē - tad Aleksejs Pilacs vai Rūdolds Sproģis. Tiesa, Lodzā nepieciešami tikai trīs braucēji plus rezervists. 30. augustā komandai ļoti svarīgs mačs Bidgoščā ar tiešo konkurentu cīņā par palikšanu 1. līgā ("viesa" lomā nevarēs palīdzēt Tarasenko, jo būs aizņemts Krosno komandā 2. līgā), 5. septembrī - junioru komandu pasaules čempionāta fināls Dānijā un 7. septembrī - 1. līgas mačs mājās ar Tarnuvas "Unia", kur arī ne tikai jāuzvar, bet jācenšas arī iegūt papildus punktu (jāuzvar ar vismaz 9 punktu pārsvaru).