Cienīgs zaudējums līderim

Cienīgs zaudējums līderim

Daugavpils "Lokomotīves" spīdveja komanda Polijas eWinner 1. līgas mačā viesos ar 36:54 zaudēja līderei un "bez piecām minūtēm" Ekstralīgas komandai Toruņas "Apator". Cienīgs zaudējums un arī piepildīti ar komandas nākotni saistīti mērķi, ļaujot biežāk braukt tiem, kuri līdz šim retāk tikuši vai nemaz nav tikuši pie vārda.

Vai "Lokomotīve" atkal pabojās nervus līderim? Tā sprieda poļu kolēģi pirms mača Toruņā, jo abu komandu pirmajā tikšanās reizē Daugavpilī līgas galvenais favorīts uzvarēja tikai ar 51:39. Reālu izredžu uzvarēt "Apator" komandu, kura mačam ar daugavpiliešiem pieteica iespējami labāko sastāvu ar austrāliešu brāļiem Krisu un Džeku Holderiem, Viktoru Kulakovu, Andranu Miedziņski un Tobiašu Musielaku priekšgalā, nebija, taču kļūdījās tie, kuri paredzēja, ka "Lomomotīve" brauks uz vienu no labākajiem un skaistākajiem spīdveja stadioniem pasaulē "pavizināties". Tas kļuva skaidrs jau pēc pirmajiem braucieniem - vispirms 2:4 Pontusam Aspgrenam un Ķastam Puodžukam, pātrūka mūsu junioru pirmā pāra Oļegs Mihailovs/Francis Gusts 5:1 uzvaru sērija - šoreiz 3:3 (Mihailovs pārliecinoši uzvarēja, bet Gustam pagalam neizdevās starts) un joprojām nevienā junioru braucienā pāris summā nav zaudējis, taču tad Jevgeņijs Kostigovs un Andrejs Kudrjašovs atveda 4:2 un neizšķirts - 9:9. Vadims Tarasenko un Mihailovs ar 2:4 zaudēja - 13:11 "Apator" labā pēc pirmās braucienu sērijas.

5. braucienā "Loko" rindās Polijas 1. līgas čempionātā debitēja Ričards Ansviesulis un pārī ar Tarasenko atveda pirmo punktu. Tiesa, par Tarasenko kritiena izraisīšanu tika diskvalificēts viens no mājinieku līderiem Kulakovs, tā ka Ričardam tas vēl nebija tā sauktais "darba punkts". Pēc 6. brauciena bija 18:18, pēc 8. brauciena "Apator" pārsvars bija tikai 25:23, bet pēc 9. brauciena - 29:25. Vēl bija skaista Mihailova uzvara 11. braucienā pār Kulakovu, taču tiklīdz mājinieki sāka palielināt pārsvaru, tā "Lokomotīves" treneris Nikolajs Kokins vairs nelaida braukt savus līderus, bet deva vairāk braukt citiem - lai gūst papildus pieredzi, lai mācās, lai gūst papildus pārliecību. Tarasenko, piemēram, startēja tikai trīs reizes.

14. brauciens tieši tāpēc sanāca īpašs - pirmo reizi "Loko" rindās vienā braucienā bija divi Rīgas spīdveja audzēkņi - Gusts un Ansviesulis. Gusts pārspēja jau pieminēto Kulakovu un jaunekļi zaudēja tikai ar 2:4. Šis fakts un tas, ka abi Latvijas junioru izlases sastāvā šogad ieguva bronzas medaļas Eiropas junioru komandu čempionātā, jācer, būs jūtams stimuls spīdveja vēl straujākai attīstībai Rīgā. Pašiem jaunajiem spīdvejistiem un viņu vecākiem uzņēmības un stimula netrūkst (ir virkne talantīgu zēnu, kuri pagaidām vēl brauc ar 125 kub.cm un 250 kub.cm motocikliem), tagad jacer, ka tie lielāki būs IK"Auseklis" vadībai.

Rezultatīvākais "Loko" rindās ar 11 punktiem bija Kostigovs, pa 7 punktiem atveda Tarasenko (tikai 3 braucienos) un Mihailovs, 5 punkti - Gustam. Uztrauc tas, ka otro maču pēc kārtas neveiksmīgi aizvada Aspgrens un Kudrjašovs - tikai attiecīgi 3 un viens (!) punkts. Tiesa, Kudrjašovs tikai divreiz arī startēja. Pa vienam punktam arī Puodžukam (divos braucienos) un Ansviesilim (3). Šajā reizē divu līderu neveiksmīgais sniegums neko daudz neietekmēja, taču jau 18. un 19. septembrī Daugavpilī mačos ar Tarnuvas un Ostruvas komandām būs vajadzīgi pavisam citi Kudrjašovs un Aspgrens, būs vajadzīgs arī cits Puodžuks. Vēl jo vairāk tāpēc, ka laikam nevarēs palīdzēt "viesis" Tarasenko (pašam mačs Krosno komandā 2. līgā), kuru tādā gadījumā aizstās zviedrs Linuss Sundstrēms.

Turnīra tabulā "Loko" joprojām ir vienu vietu virs Bidgoščas "Polonia" ar viena punkta pārsvaru ("Loko" ir arī par vienu aizvadītu maču mazāk). Gan Tarnuvas, gan Ostruvas komandas ir jāuzvar, lai nav viss jāatleik uz pēdējo maču 3. vai 4. oktobrī mājās ar Lodzas "Orzel" (pirms tam vēl būs mačs Gdaņskā).