Sēru maršu Lokomotīvei nespēlēsim

Sēru maršu Lokomotīvei nespēlēsim

Daugavpils Lokomotīves spīdveja komandai diemžēl neizdevās uzvarēt nevienā no diviem pēc kārtas mačiem savā mototrekā Polijas eWinner 1. līgā un tagad jau palikšana 1.līgā vairs nav atkarīga tikai no sekmēm pēdējos divos mačos Gdaņskā un mājās ar Lodzas "Orzel".

Daugavpilieši joprojām ir vienu punktu priekšā Bidgoščas komandai un vismaz līdz svētdienas vakaram būs - līdz "Polonia" mačam savā mototrekā ar Tarnuvas "Unia". Tā ka sēru maršu vēl nespēlēsim un nespēlēsim to jebkurā gadījumā, taču par to, jācer, tomēr nebūs jāraksta...

Neveiksmēm ir gan objektīvi, gan subjektīvi iemesli - abos mačos nevarēja palīdzēt zviedrs Pontuss Aspgrens (savainojums), bet pirmajā mačā ar Tarnuvas "Unia" nevarēja būt klāt arī "viesis" Vadims tarasenko. Tie būtu objektīvie iemesli, taču būtiskāki tomēr bija citi iemesli, jo abas komandas nebija neuzvaramas. Abos gadījumos maču galotnēs tika piedzīvots zaudējums - 44:46 no "Unia" un 43:47 no Ostruvas "Arged Malesa Ostrovia".

Pirmajā mačā ķibeles sākās jau kopš tā paša sākuma - Oļega Mihailova un Jevgeņija Kostigova uzvarai ar 4:2 pirmajā braucienā sekoja Mihailova motocikla defekts, izbraucot uz junioru braucienu, un viņš nepaspēja nomainīt motocklu - Francis Gusts uzvarēja, braucienā 3:3 un summā 7:5, bet tā bija pēdējā reize, kad "Lokomotīve" bija vadībā. Nākamajā braucienā - Ķasts Puodžuks un Andrejs Kudrjašovs bezcerīgi zaudēja Peteram Ljungam un Danielam Kačmarekam, tad pāragrs starts Gustam, taču Linuss Sundstrēms pēdējā līkumā apsteidz Ernestu Kozu - 3:3 un 11:13 summā. Pēc 7 braucieniem viesu pārsvars bija 6 punkti - 24:18, taču nākamos trīs braucienus "Loko" uzvarēja ar 4:2 un panāca neizšķirtu - 30:30. Slikti bija tas, ka Gusts un MIhailovs jau bija veikuši pa 4 braucieniem un viņiem kā rezervistiem atlika vairs tikai pa vienam braucienam, kas nozīmēja, ka pēdējos divos neviens no viņiem visticamāk nevarēs startēt (Aspgrena vietā tiia pieteikts Ernests Matjušonoks, kuru pārmaiņus aizstāja Gusts un Mihailovs, bet Gusts bija spiests aizstāt arī neveiksmīgi braucošo Puodžuku). Četri braucieni pēc kārtas beidzās 3:3 un neizšķirts bija arī pirms pēdējā brauciena - 42:42. Priekšpēdējā braucienā Kostigovs un Puodžuks teicami aizbrauca no starta, veda 5:1, taču tikai īsu laiku - Puodžuku drīz vien apsteidza abi konkurenti, bet pēdējā braucienā viesi uzvarēja ar 4:2...

Tikai Mihailovam izdevās sasniegt 10 punktu robežu, pēc slikta sākuma attapās Kudrjašovs - 9 punkti un 8 punkti Kostigovam, bet 6 - Gustam. Puodžukam 5 punkti it kā nav tik slikti, taču... 14. brauciens...

Mačā ar Ostruvas komandu klāt bija Tarasenko, taču pietrūka citu palīdzības. "Lokomotīve" pēc Mihailova un Gusta 5:1 uzvaras 8. braucienā ieguva 8 punktu pārsvari 28:20, viesi nākamajā braucienā (2:4) to nedaudz samazināja, bet 10. braucienā 8 punktu pārsvaru varēja reāli atgūt - Kostigovs un Puodžuks (pirmajā braucienā - kritiens...) izbrauca pret dāni Nikolaju Klindu un junioru Sebastianu Šostaku, bet juniori Ostruvas komandai ir vājais punkts. Diemžēl Puodžuks slikti startēja, bet tad gandrīz ietriecās Šostakā, piedzīvoja kritienu un nobrauca malā... Tas bija Puodžuka otrais un pēdējais brauciens šajā mačā. Kostigovs uzvarēja atkārtotā braucienā. Palika +6.

Trīs braucienus pirms beigām "Loko" bija vadībā ar 37:35, Sudstrēms un Kudrjašovs veda 3:3, taču priekšpēdējā apļa sākumā zviedrs piedzīvoja kritienu - diskvalifikācija, bet brauciena atkārtojumā dāņu duets Klinds un Jonass Jepesens neatstāja nekādu cerību Kudrjašovam - 1:5 un divus braucienus pirms beigām vieisi pirmo reozi nokļuva vadībā - 40:38. Pēdējā braucienā viņi savu pārsvaru nedaudz palielināja, taču tam vairs nebija būtiskas nozīmes. Zaudējums.

Tikai 3 punkti Kudrjašovam, kurš pirms sezonas tika uzskatīts par komandas līderi un Timo Lahti aizstājēju, izgāšanās Puodžukam, tikai mača beigās "pamodās" Sundstrēms - 4 punkti, turpretī mača beigas neizdevās Tarasenko - viens punkts pēdējos divos braucienos. Visvairāk punktu atkal Mihailovam - 12, pa 9 - Tarasenko un Kostigovam, 6 - Gustam. Šie četri atveda 36 no visiem komandas 43 punktiem. Pārējie kopā - 7 punktus... Un tie vairs nav objektīvi iemesli.

Taču sēru maršu vienalga vēl nespēlēsim. Kamēr vēl ir iespēja, tikmēr jācīnās līdz galam. Tika pārrunāts, protams, arī izkrišanas variants, taču arī tas nebūs iemesls sēru maršam - dzīve (un spīdvejs) ar to nebeigsies, dzīve kļūs citādāka, turklāt mums aug lieliska jaunā maiņa... Tas gan nedrīkst būt arī mierinājums vai iemesls, lai padoties - daudz ātrāk jaunie talanti augs 1. nevis 2. līgā.