Daugavpils klubu papildina Hanss Andersens

Daugavpils klubu papildina Hanss Andersens

Daugavpils "Lokomotīves" spīdveja komandā 2021. gada sezonā brauks viens no savulaik labākajiem spīdvejistiem pasaulē dānis Hanss Andersens. Nesen 40. dzimšanas dienu nosvinējušais dāņu spīdveja meistars nākamsezon cer atkal par sevi atgādināt un palīdzēt "Lokomotīvei" atgriezties Polijas eWinner 1. līgā.

Aizvadītajā sezonā Hanss Andersens bija Lodzas "Orzel" rindās, taču savainojuma dēļ izkrita no sastāva un atpakaļ tajā netika (vai arī netika aicināts). Viņš piedalījās tikai trijos mačos, no 14 braucieniem uzvarēja vienā un caurmērā vienā braucienā atveda 1,36 punktus. Nav, protams, nekas izcils, taču arī visa šī sezona kopumā Andresenam bija viena no sliktākajām viņa karjerā. Vai izdosies "reanimēties" Daugavpils komandas rindās? Der atcerēties Antonio Lindbeka un Fredrika Lindgrena piemērus... Spīdvejā 40 gadu vecums nav šķērslis, lai brauktu augstā līmenī. Laiks rādīs, kā būs, taču tāda pieredzējuša meistara klātbūtne komandā, kurā liela daļa ir juniori, būs noderīga. Vēl jo vairāk tāpēc, ka nebūs nākamsezon komandas rindās Andreja Kudrjašova (jau parakstījis līgumu ar Opoles komandu, kas arī brauks 2. līgā) un nav zināms, vai izdosies vienoties ar Pontusu Aspgrenu - zviedra finansiālās prasības pagaidām ir mūsu klubam par augstu...

Hanss Andersens savulaik Dānijas izlases sastāvā divas reizes bija Pasaules kausa ieguvējs, bet vēl pa trim reizēm bija otrais un trešais. 2006. gada sezonā, uzaicināts piedalīties Dānijas "Grand Prix" izcīņā Kopenhāgenā ar tā saukto brīvo karti jeb "wild card", Andersens visiem par lielu pārsteigumu uzvarēja. Līdz viņam tikai Markam Loramam un Martinam Dagardam bija izdevies uzvarēt GP posmā, startējot ar "wild card". Tiesa, savu piormo uzvaru GP posmā Hanss bija guvis vēl 2004. gadā Gēteborgā. 2006., 2007. un 2008. gada sezonas bija labākās Andersena sezonas GP seriālos - attiecīgi 6. un divreiz 5. vieta sezonas kopvērtējumā. Pavisam GP posmos Andersens ir piedalījies 87 reizes, viņa rēķinā ir 4 uzvaras posmos, 16 reizes viņš bija pirmajā trijniekā un 21 reizi brauca finālā. Pēdējo reizi pilni sezonu GP seriālā Hanss Andersens aizvadīja 2012. gadā un kopvērtējumā ieņēma 10. vietu.