Daugavpils Lokomotīvei vēl viens papildinājums - Tomass H. Junasons

Daugavpils Lokomotīvei vēl viens papildinājums - Tomass H. Junasons

Uzreiz divi jauni ārzemju motobraucēji parakstīja līgumus uz 2021. gada sezonu ar Daugavpils "Lokomotīves" spīdveja komandu - vispirms tas bija dānis Hanss Andersens, bet sestdien dienas vidū par "Lokomotīves" jauno papildinājumu kļuva 31 gadu vecais zviedrs Tomass H. Junasons.

2014. gada Zviedrijas čempions un 2015. gada "Grand Prix" seriāla dalībneiks (14. vieta kopvērtējumā) aizvadītajā sezonā brauca tikai Zviedrijas Elitserien čempionātā Halstavikas "Rospiggarna" komandas sastāvā (sezonas beigās komandai pievienojās Andžejs Ļebedevs) un ieņēma ar to 2. vietu regulārajā čempionātā. Pusfinālā nācās zaudēt un cīņā par titula atgūšanu "Rospiggarna" nepiedalījās. Tomass aizvadīja 42 braucienus un 18 no tiem uzvarēja, bet caurmērā vienā braucienā viņa rēķinā 2,1 punkts. Nav slikti.

Junasonam ir diezgan liela pieredze arī Polijas klubos no Gožuvas, Gdaņskas, Lešno, Čenstohovas un Pilas. 2017. gada sezonā viņš jau bija Daugavpils komandas rindās, kad tika aizdots no Gožuvas "Stal". Junasons piedalījās 7 mačos (tajā skaitā pirmajā pusfinālmačā ar Gdaņskas komandu) un caurmērā vienā braucienā atveda 1,4 punktus (labākais mačs - 11 punkti Daugavpilī pret Bidgoščas komandu). Tā ka daugavpils mototreks zviedram ir labi zināms, turklāt viņš ne reizi vien startēja pie mums citu komandu rindās (un parasti - sekmīgi), kā arī piedalījās 2015. gada Latvijas GP izcīņā (7 punkti).

Pirms kļūt 2014. gadā par Zviedrijas čempionu Junasons trīs reizes bija ieguvis bronzas medaļas un vienreiz uzvarējis Zviedrijas junioru čempionātā. Savukārt GP posmos viņš pavisam ir startējis 18 reizes un vienreiz bija iekļuvis pusfinālā (2011. gada Skandināvijas GP posmā Molillā).

"Man un manai komandai ir viens mērķis - mēs gribam atgriezties Polijas spīdvejā. Tas mums ir vajadzīgs," saka Tomass H. Junasons. "Esmu reorganizējis savu "THJ Racing" komandu, tagad mums ir lielāka komanda un lielāks finansiāls atbalsts no SHOWEL."

Jācer, ka tas nāks par labu arī Junasona sniegumam "Lokomotīves" rindās. Līdz ar Hansa Andersena un Tomasa H. Junasona atnākšanu daugavpiliešu sastāvs izskatās daudz iespaidīgāks - starp pieaugušajiem taču vēl ir arī pašmāju braucēji Jevgeņijs Kostigovs, Oļegs Mihailovs (pirmā sezona pieaugušo statusā) un ... Ķasts Puodžuks. Ķastam aizvadītā sezona bija sliktākā viņa karjerā, taču viņš no komandas netiks izraidīts. Ķastam vispirms jātiek skaidrībā pašam ar sevi, jo, par spīti nesekmīgajai sezonai, viņš tomēr ir pieredzējis un meistarīgs braucējs, kurš komandai vēl var noderēt. Vispirms gan pašam jātiek skaidrībā, vai viņš var atgriezties kaut vai iepriekšējo 2-3 sezonu līmenī. Tā nenotiek, ka pēkšņi vienā brīdī vairs neproti braukt.

Junioru galā "Loko" paliek visi, izņemot Mihailovu, kuram, kā jau minēju, šis bija pēdējais gads juniora statusā. Vismaz pašreiz izskatās, ka pirmais junioru pāris jaunajā sezonā varētu būt Daniils Kolodonskis un Francis Gusts, taču gan jau arī Ernests Matjušonoks un Ričards Ansviesulis centīsies tikt pamatsastāvā, gan jau ne bez mērķiem un ambīcijām, cerams, ir citi juniori.