"Solists" Ļebedevs komandas uzvarā

Daugavpils "Lokomotīves" spīdveja komanda apmēram 5500 skatītāju klātbūtnē savā mototrekā guva pirmo uzvaru 2019. gada Polijas Nice līgas čempionātā - ar 51:38 tik pārspēta Gdaņskas komanda "Wybrzeze". Mototreka saimnieku rindās bija spilgts līderis, kuram labi palīdzēja visa komanda.

Diezgan vēsā laikā - tikai +8 grādi saulītē un ziemīgs vējelis - "Lokomotīves" mototreka tribīnes bija gandrīz pilnīgi aizpildītas un daudzie skatītāji tika atalgoti gan ar aizraujošu spēkošanos mototrekā, gan ar savas komandas pārliecinošu uzvaru.

Pirmajā braucienā pirmo zaudējumu šosezon Nice līgā piedzīvoja viens no daugavpiliešu līderiem soms Timo Lahti - viņš piekāpās Kristianam Piščekam, trešais bija Jevgeņijs Kostigovs un - 3:3. Junioru braucienā Oļegs Mihailovs un Artjoms Trofimovs guva pārliecinošu 5:1 uzvaru, "Loko" izvirzījās vadībā un to vairs neatdeva. Nedaudz paveicās mājiniekiem 4. braucienā, kurā brieda neizšķirts, taču cīņā par otro vietu ar Andžeju Ļebedevu kritienu piedzīvoja Kacpers Gomuļskis, brauciens tika apturēts, bet poļu motobraucējs - diskvalificēts. Atkārtotā braucienā Ļebedevs un Mihailovs atveda 5:1 un panāca 15:9 mājinieku labā.

Divus no trim nākamajiem braucieniem "Loko" zaudēja ar 2:4 (vēl reizi 3:3) un pēc 7. brauciena - vairs tikai 22:20. Viesu cerības noturējās neilgi laiku - Ļebedeva un Mihailova 4:2, tad Kostigova un Lahti 5:1 deva jau 8 punktu pārsvaru - 31:23. Pirms pēdējiem trim braucieniem rezultāts bija 42:29 "Loko" labā un uzvara praktiski jau bija kabatā (vajadzēja vēl tikai 3 punktus). Pēdējie trīs braucieni beidzās neizšķirti 3:3 un galaiznākumā sanāca uzvara ar 13 punktu pārsvaru - 51:38. Nav slikti, lai otrajā riņķī Gdaņskā cerētu vismaz uz bonuspunktu.

Izņemot tikai daļēji savu pirmo braucienu (uzvara tikai tā atkārtojumā), "solists" mājinieku rindās šoreiz bija Ļebedevs, kuram tā bija atgriešanās dzimtajā komandā savu līdzjutēju priekšā pēc divu gadu prombūtnes - 15 punkti no 15 iespējamajiem. Ne visai sekmīgs mača sākums (arī diskvalifikācija par otro brīdinājumu startā) bija Lahti, taču 8 punktus viņš tik un tā atveda. Toties iepriecināja Kostigovs, kurš pēc vāja mača Tarnuvā šoreiz atveda 7 punktus un bija viens no labākajiem. Nestabils sniegums Ķastam Puodžukam - 0,2,3,2,0... Kopā 7 punkti un krietni labāk nekā pirmajā mačā. Savu paveica juniori - Mihailovam - 6, Trofimovam - 5 punkti. Vienīgi Vadims Tarasenko šoreiz pievīla (3 punkti 4 braucienos), taču tāpēc jau tā ir komanda, lai kāda neveiksmes kompensē citi.

Nākamais mačs "Lokomotīvei" būs 28. aprīlī viesos ar Ostruvas komandu, kas šajā kārtā viesos ar 47:43 pārspēja Tarnuvas spīdvejistus. Vismaz sezonas sākumā apstiprinās paredzējums par to, ka šosezon Nice līgā katrs var uzvarēt katru un nav ne izteikta viena favorīta, ne vēl jo vairāk pastarīša.