Jaunie spīdvejisti sekmīgi Polijā un Somijā, Ansviesulim - 20 no 23 punktiem

Jaunie spīdvejisti sekmīgi Polijā un Somijā, Ansviesulim - 20 no 23 punktiem

Latvijas jaunie spīdvejisti - Daugavpils un Rīgas spīdveja skolu pārstāvji - sekmīgi startēja sacensībās Polijā un Somijā, bet īpaši izcēlās Ričards Ansviesulis, kurš uzvarēja sešos no septiņiem braucienoem Somijas komandu čempionātā jeb Somijas spīdveja SM-liiga pirmajā posmā.v

Rīgas IK "Auseklis" spīdveja komanda šosezon debitē Somijas komandu čempionātā, kas jaunajiem motobraucējiem būs ļoti vērtīga un jauna pieredze. Tiesa, šoreiz Rīgas komandā bija tikai viens IK "Auseklis" pārstāvis, jo Rūdolfs Sproģis kopā ar krāslavieti Ernestu Matjušonoku startēja Nice kausa izcīņas otrajā posmā Tarnuvā (Polija), savukārt Francis Gusts šosezon vēl brauks galvenokārt 250 kub.cm klasē, bet Kristers Lumanis Somijas līgā nepiedalīsies.

Pori mototrekā Ričardam Ansviesulim komandas biedri bija soms Matiass Bloms un Daniils Zeļinskis no Krievijas, taču viņi divatā atveda tikai 3 punktus, kamēr Ansviesulis bija absolūti labākais starp visiem piecu komandu motobraucējiem - uzvara sešos no septiņiem braucieniem, 20 punktu no 21 iespējamajiem un 20 punktu no visiem komandas 23 punktiem. Rīgas komanda pirmajā posmā ieņēma 3. vietu, piekāpdamās tikai "Kojootit Haapajaervi" (32 punkti) un "Sand Blowers Hyvinkaa" (27) spīdvejistiem.

8. jūnijā SM-liiga otrā posma sacensības risināsies Biķernieku mototrekā Rīgā (sākums - plkst. 16, ieeja - par brīvu), bet pirms tam notiks "Ausekļa" kausa izcīņa spīdvejā 125 kub.cm klasē.

Nice kausa izcīņas otrajā posmā Tarnuvā mūsu pāris Matjušonoks/Sproģis ieņēma otro vietu, tikai par 3 punktiem atpalikdami no Polijas pāra Tomašs Orvats/Pjotrs Piuro - attiecīgi 17 un 14 punktu. Matjušonokam, kuram jau ir krietni lielāka šādu sacensību pieredze, trīs uzvarēti braucieni no četriem un 11 punktu, bet Sproģim - 3 punkti. Interesanti, ka Vācijas pārī viens no braucējiem bija ... meitene Selīne Lībmane un viņa atveda 8 punktus.

Tas ir tikai apsveicami, ka spīdveja sacensībās Polijā daugavpilieši iesaista arī Rīgas jaunos spīdvejistus (Nice kausa pirmajā posmā brauca Ansviesulis), jo tikai tā ir iespējama izaugsme.

Daugavpils "Lokomotīves" junioru trio Oļegs Mihailovs, Dāvis Kurmis un Elvis Avgucevičs savukārt ieņēma 2. vietu Polijas junioru komandu čempionāta 3. posma sacensībās Čenstohovā - 23 punkti. Par 3 punktiem vairāk atveda mājinieki. Mihailova rēķinā - 9, Kurmim - 8 un Avgucevičam - 6 punkti.

Ar trijos posmos iegūtiem 7 punktiem "Loko" juniori savā grupā dala 2. vietu ar Ekstralīgas kluba Čenstohovas "Bocar Wlokniarz" jauno maiņu, bet līderi ar 10 punktiem ir Ļubļinas "Bogdanka Motor" (arī Ekstralīga) jaunie motobraucēji. Izskatās, ka šīs trīs komandas noteikti tiks pusfinālā.