Lidojums garām Ērgļu ligzdai...

Lidojums garām Ērgļu ligzdai...

Ar zaudējumu Polijas eWinner 1.līgas spīdveja čempionātu sāka Daugavpils "Lokomotīve" - otro gadu pēc kārtas Lodzā zaudēts vietējiem "Ērgļiem" jeb "Orzel" komandai ar tādu pašu rezultātu - 33:57. Mača liktenis tika izšķirts jau tā pirmajā pusē.

Sestdien Lodzā stipri lija un maču nācās pārcelt uz svētdienu. Smagais celiņš varbūt arī nenobaidīja daugavpiliešus, taču problēmas gan radīja pamatīgas - pārāk ilgi neizdevās pielāgāties tam pašiem un piemeklēt īstos pārnesumus, kā arī atrast īstās trajektorijas. Kad tas beidzot sāka izdoties - tad jau bijām aizlidojuši "Ērgļu" ligzdai garām...

Pirmajā braucienā - 1:5 Puodžukam un Aspgrenam pret Košcjuhu un Tangeitu. Pamatotas bija cerības, ka junioru braucienā būs tamlīdzīgs revanšs vai būs vismaz 4:2 uzvara, jo Mihailovam un Kolodinskim stājās pretī Piuro un Duls, kuram tas vispār bija pirmais brauciens 1.līgā. Bet... Atkal 1:5... Mihailovs uzvarēja startu, taču jau ātri vien viņam aizbrauca garām abi mājinieku juniori, bet uzvarēja tieši Duls. Trešais brauciens - trešo reizi 1:5. Šoreiz kritienu piedzīvoja Kudrjašovs, bet viens pats Kostigovs nespēja izjaukt pāri Jeleņevskis/Loktajevs. Tikai ceturtajā braucienā beidzot izdevās neļaut "Ērgļiem" gūt dubultuzvaru - 3:3. No starta Sundstrēms un Mihailovs aizbrauca labāk, taču 5:1 pārsvaru veda neilgi - vispirms tika apsteigts Mihailovs, bet tad Novaks tika garām arī Sudstrēmam. Mihailovs divcīņā ar Dulu atguva trešo vietu. 6:18 pēc pirmajiem četriem braucieniem.

Pirmos 5 no 7 braucieniem "Lokomotīve" zaudēja ar 1:5. Pēc pirmajiem 7 braucieniem rezultāts bija 10:32, bet atlikušajos 8 braucienos "Loko" zaudēja tikai ar 23:25. Mača otrā daļa jau bija pavisam citādāka, taču kaut ko glābt bija jau par vēlu. Daugavpiliešiem tikai 3 individuālās uzvaras braucienos - pa reizei pirmie finišēja Kudrjašovs, Kostigovs un Sundstrēms. Tikai trijos braucienos mūsu pārim izdevās uzvarēt summā (divreiz 5:1 un vienreiz 4:2), varēja būt vēl viens uzvarēts brauciens, taču 5. braucienā, kad līderis bija Aspgrens un vedām 4:2, kritienu piedzīvoja Sudstrēms. Atkārtojumā - 1:5.

Visvairāk punktu - 10 - "Lokomotīvei" atveda tas, no kura to gaidīja vismazāk - Jevgeņijs Kostigovs. Viņš tikai aizpāgājušajā sestdienā pirmo reizi pēc savainojuma sēdās uz motocikla, tikai treniņa nolūkā piedalījās Latvijas čempionātā, bet tieši Jevgeņijam izdevās visātrāk atrast Lodzas mototrekā īstās trajektorijas un pielāgot tam savu motociklu.

Neveiksmīgi brauca abi šā gada Latvijas čempioni - Kudrjašovam 6 punkti četros pabeigtos braucienos, bet junioru čempionam un vicečempionam starp pieaugušajiem Oļegam Mihailovam - tikai 2 punkti trijos braucienos. Ķasts Puodžuks atveda 5 punktus. Jācer, ka iebrauksies abi zviedri - Sundstrēms pēc mača arī atzina, ka viņam pēc smaga savainojuma nepieciešams atgūt sacensību praksi un tad būs daudz labāk, savukārt viņa tautietis Pontuss Aspgrens atsevišķos braucienos rādīja atzīstamu sniegumu. Ja kļūs stabilāks - būs labi. Sundstrēmam 6, bet Aspgrenam 4 punkti. Bez punktiem palika Daniils Kolodonskis, kurš, šķiet, vienkārši "pārdega" (divreiz 4.vieta). Debitēja "Loko" rindās arī Francis Gusts, kurš vienā no braucieniem aizstāja Kolodinski - ceturtais, taču diskvalifikācija par treka iekšmalas šķēršošanu ar abiem riteņiem.

18.jūlijā plkst. 15 savā mototrekā "Lokomotīve" uzņems Gdaņskas komandu "Wybrzeze", kas pirmajā mačā mājās pēc 11 braucieniem bija vadībā pret Tarnuvas "Unia" ar 37:29, bet tomēr zaudēja - 44:46. Sportiski niknas būs abas komandas.