Latvijas "Grand Prix" ar "wild card" brauks Andžejs Ļebedevs

Latvijas

Latvijas "Grand Prix" izcīņā spīdvejā, kas 16. augustā risināsies atjaunotajā Biķernieku mototrekā Rīgā, ar "wild card" jeb īpašo ielūgumu startēs Andžejs Ļebedevs. Šādas tiesības viņš ieguva otro reizi.

19 gadus vecais Andžejs Ļebedevs ar "wild card", ko katrā posmā piešķir tā rīkotājvalstij, startēja arī pagājušajā gadā Daugavpilī un toreiz gandrīz iekļuva finālā - pusfinālā viņš līdz priekšpēdējam aplim bija otrais, taču neliela neprecizitāte neļāva otro vietu noturēt. Pērn Andžejs bija ceturtais pasaules junioru čempionāta finālā un Eiropas junioru vicečempions, kā arī kļuva par jaunāko Latvijas čempionu spīdveja vēsturē.

Šī sezona Andžejam Ļebedevam nav tik sekmīga (junioru pasaules čempionātā, piemēram, viņš netika finālā), taču pēdējās sacensības ļauj cerēt, ka arī Rīgā viņš var iepriecināt (labi braucieni pēdējā Polijas Nice spīdveja līgas mačā, divi ļoti labi braucieni Zviedrijas Elitserie čempionātā). Latvijas GP posmā Ļebedevam būs 16. numurs.

Rezervistu lomā būs Ķasts Puodžuks un Vjačeslavs Giruckis.

Ļebedevam laba pārbaude pirms cīņas ar pasaules dūžiem būs 9. augustā Holstedā, kur notiks Eiropas čempionāta fināla trešais etaps. Starp pretiniekiem būs arī vairāki "Grand Prix" dalībnieki, tajā skaitā Niki Pedersens un Nils Kristians Iversens.

Visu laiku labāko sasniegumu kāds no Latviju pārstāvošajiem spīdvejistiem sasniedza 2007. gadā, kad Grigorijs Laguta ieņēma septīto vietu. Otrais labākais sasniegums jau pieminētajam Ļebedevam 2013. gadā, kad tika ieņemta astotā vieta. Nevienā no citiem piegājieniem neviens no latviešiem līdz pusfinālam nav ticis.

Sacensības Biķerniekos startēs 16. augustā plkst. 19:00. Šī būs pirmā reize, kad Latvijas "Grand Prix" notiks ārpus Daugavpils. 2015. gadā tas notiks ierastajā spīdveja mājvietā Daugavpilī, bet 2016. gadā atkal varētu notikt Rīgā. Biļetes jau iespējams iegādāties Biļetes - BIĻEŠU SERVISS : KATRAM SAVU...