Andžejam Ļebedevam 6 punkti Elitserie mačā

Andžejam Ļebedevam 6 punkti Elitserie mačā

Savu līdz šim labāko maču Zviedrijas spīdveja Elitserie čempionātā aizvadīja Andžejs Ļebedevs - viņa rēķinā 6 punkti "Rospiggarna Hallstavik" komandas rindās izbraukuma mačā pret "Smederna Eskilstuna", kurā viesi sīvā cīņā piekāpās ar 42:48.

Andžejam Ļebedevam šis bija tikai trešais mačs Elitserie čempionātā un pagaidām tas viņam ir labākais vienā no spēcīgākajām spīdveja līgām pasaulē. Īpaši labs iznāca sākums - vispirms pārī ar angli Krisu Harisu tika atvests neizšķirts, bet tad Andžejs aizvadīja divus pēc kārtas teicamus braucienus. 4. braucienā daugavpilietis ļoti labi startēja un neatstāja saviem konkurentiem nekādu izredžu - uzvara braucienā un 4:2 (trešais finišēja Pasaules kausa ieguvējs Dānijas izlases rindās Madss Korneliusens), kas ļāva samazināt rezultāta starpību līdz 11:13. Savukārt 7. braucienā Andžejs pārī ar Kimu Nilsonu atveda 5:1 uzvaru (meistarīgi nosargāja otro pozīciju duelī ar poli Pāvelu Pžedpeļski) un panāca 21:21. Turpinājuma tik labi negāja un divreiz nācās finišēt ceturtajam.

Ar 6 punktiem Ļebedevs bija ceturtais rezultatīvākais savā komandā aiz 2011. gada pasaules vicečempiona Andreasa Junsona (13), Nilsona (10) un Harisa (7). Nesanāca braukšana šoreiz Korneliusenam (4 punkti) un Jūnasam Davidsonam (2), bet pavisam nevarīgs mototrekā izskatījās soms Timo Lahti (bez punktiem).

Mājiniekiem 13 punktus atveda 19 gadus vecais polis Pžedpeļskis un tieši viņš pārī ar savu tautieti Gžegožu Zengotu pēdējā 15. braucienā atveda izšķirošo 5:1 uzvaru (pirms pēdējā brauciena bija tikai 43:41 mājinieku labā) pret Junsonu un Nilsonu.

Turnīra tabulā "Rospiggarna Hallstavik" pēc šā zaudējuma atkāpās uz otro vietu - 21 punkts 12 mačos. Par vienu punktu vairāk ir "Elit Vtlanda", bet par diviem punktiem mazāk - "Piraterna Motala" komandām