Holstedā brauks arī Ķasts Puodžuks

Holstedā brauks arī Ķasts Puodžuks

Eiropas spīdveja čempionāta 3. finālposmā 9. augustā Holstedas mototrekā Dānijā brauks arī Ķasts Puodžuks - viņš aizstās šā gada pirmā GP posma uzvarētāju vācieti Martinu Smolinski, kuram jāpiedalās GP seriāla pretendentu finālā garajā trekā jeb hipodromā.

Līdz ar to pirmo reizi Eiropas čempionāta finālposmā startēs visi trīs pašreiz labākie Latvijas spīdvejisti - Andžejs Ļebedevs, Maksims Bogdanovs un Ķasts Puodžuks. Puodžuks rezervitsu sarakstā bija trešais, pirms viņa bija Bogdanovs un čehs Jozefs Francs, taču Eiropas čempionāta rīkotāji Smolinska vietā kā nākamo nolēma aicināt nevis Francu, bet gan Puodžuku.

Pagājušajā sezonā Ķasts startēja finālā un pirmajā posmā daudzus pārsteidza ar 5. vietu, taču jau pirmajā otrā finālposma braucienā piedzīvoja kritienu, savainojua roku un bija spiests stipri priekšlaicīgi pabeigt sezonu. Pēdējos "Lokomotīves" mačos Puodžuks rāda atzīstamu sniegumu (13 un 10 punkti), tāpēc varam cerēt uz sekmīgu braukšanu arī Holstedā.

Bogdanovs un Ļebedevs piedalījās jau arī pirmajos divos finālposmos un pašreiz kopvērtējumā ieņem attiecīgi 6. un 8. vietu. Pavisam Eiropas čempionātā šosezon ir četri finālposmi.