Maksims Bogdanovs: "Labi, ka tikai sasitos..."

Maksims Bogdanovs:

Maksims Bogdanovs iekļuva Eiropas čempionāta 3. finālposmā izšķirīgajā braucienā, taču tajā diemžēl piedzīvoja kritienu. "Makss" kļuva par pirmo Latvija spīdvejistu, kurš iekļuva Eiropas čempionāta posma finālā (pērn 1. posmā pusfinālā bija Ķasts Puodžuks), kas nav ne nejaušība, ne sensācija.

Latvijas labākie spīdveja meistari ik pa laikam apliecina, ka var spēkoties ar pasaules labākajiem braucējiem un nereti tos pat pieveikt (kaut vai atsevišķos braucienos), bet attiecībā tieši uz Maksimu Bogdanovu jāteic, ka viņa sekmīgais sniegums Holstedā jau "brieda" visu nedēļu - teicama braukšana "Lokomotīves" rindās Polijas Nice spīdveja līgā, tad viens no labākajiem Dānijas Superlīgas mačā un labākais starp abu komandu braucējiem Zviedrijas Allsvenskan līgas mačā. Žēl, ka neizdevās finālbrauciens, taču labi, ka kritienā netika gūts savainojums.

"Viss labi - tikai sasitos... Pirms tam Zviedrijā pirmajā braucienā arī kritu, bet tagad tikai vēl vairāk apdauzīju jau iepriekš sasistās vietas. Neko darīt - tāds ir spīdvejs. Jāpacieš un jāturpina braukt," nākamajā dienā teica Maksims. "Pēc lietus celiņš bija smags, radās bedrītes, turklāt dziļš bija uzbērums jeb irdenā virskārta un ja tu tajā tiki, ja tev vēl meta virsū tā saukto "sprici" no priekšā braucošajiem, tad nekur vairs nevarēji tikt - tevi burtiski bremzēja. Tā ka ļoti svarīgi bija labi startēt un uzreiz tikt vadībā vai starp brauciena līderiem. Pirmajā braucienā man tas neizdevās, bet tad nācās arī braukt malā. Turpinājumā viss izdevās daudz labāk."

Jau šodien Maksims brauks "Loko" sastāvā Polijas Nice spīdveja līgas mačā Lodzā.