Ar "Ērgļiem" lidoja tikai Ļebedevs

Ar

Daugavpils "Lokomotīves" spīdveja komanda piedzīvoja zaudējumu Polijas Nice spīdveja līgas mačā Lodzā no vietējā "Orzel" - 31:59. Tikai Andžejs Ļebedevs, un arī nebūt ne visos savos braucienos, spēja lidot kopā ar "Ērgļiem" un jau apmēram mača vidū tā liktenis bija izšķirts.

Pēc pirmās braucienu sērijas (pirmie četri braucieni) rezultāts bija 14:10 mājinieku labā un četru punktu pārsvaru viņi bija ieguvuši 3. braucienā, kurā uzvarēja ar 5:1. Pēc 7. brauciena "Orzel" jau bija aizlidojis līdz 26:16 un bija skaidrs, ka acīmredzot jācīnās vairs tikai par bonusa punktu -proti, par nezaudēšanu vairāk kā ar 15 punktu starpību (Daugavpilī uzvarējām ar 52:37).

Pēc 10. brauciena viesi pie mums zaudēto jau bija gandrīz atguvuši - 37:24, bet trīs no pieciem pēdējiem braucieniem viņi uzvarēja ar 5:1 un svinēja triju punktu uzvaru - 59:31.

Andžejs Ļebedevs sešos braucienos atveda 12 punktus, bet kaut cik palīdzēja viņam tikai Jūnass Kīlmekorpi - 7 punkti (5 braucieni, viena izstāšanās), Maksims Bogdanovs, kurš vēl juta kritiena sekas Eiropas čempionāta 3. posma finālā un ieguva tikai 6 punktus (5 braucieni, arī viena izstāšanās), kā arī Rorijs Šleins - 5 punkti (5). Tikai vienu punktu 6 braucienos atveda Ķasts Puodžuks (vienreiz apsteidza tikai vienu no mājinieku junioriem). Pēc ilgākas pauzes mototrekā atgriezās Vjačeslavs Giruckis un abos braucienos palika bez punktiem, abos savos braucienos bez punktiem palika arī Jevgeņijs Kostigovs. "Loko" šajā mačā nevarēja palīdzēt tieši no "Orzel" līdz sezonas beigām aizdotais Deniss Gizatuļins (tāda vienošanās, ka pret Lodzu viņš nebrauks).

Jāgaida pārējo 12. kārtas maču rezultāti, lai pateiktu, kurā vietā divas kārtas pirms beigām būs "Lokomotīve" - pašreiz tā ar 11 punktiem ir 6. vietā. Nākamais mačs mūsējiem 24. augustā savā mototrekā ar Bidgoščas "Polonia" komandu (12. kārtā ar 48:42 pārspēja vicelīderi Grudzjoncas GKM).