"Lokomotīve" skaisti uzvar, bet bonusu neiegūst

Nice Polijas Spīdveja līgā ļoti svarīgu uzvaru izcīnīja Daugavpils "Lokomotīve", kas savā trekā ar 57:33 pārspēja Bidgoščas "Polonia". Diemžēl bonuspunkta iegūšanai ar to izrādījās par maz, toties vietas saglabāšanai līgā ar to vajadzētu pietikt.

Pārceltajai cīņai bija milzīga nozīme, jo daugavpiliešiem zaudējums praktiski nozīmētu palikšanu pēdējā vietā. Par laimi, savā trekā mūsu komanda jau no pirmajiem braucieniem uzņēmās iniciatīvu. Viesu komandas potenciālie līderi Patriks Hogārds, Hans Andersens, Šimons Vozņaks nebrauca tik labi, kā viesi cerēja. "Loko" jau pēc pirmajiem braucieniem iekrāja pārsvaru, ko droši arī turēja.

Vienīgo uzvaru braucienos viesi ieguva 10. braucienā, bet mūsējie droši traucās pretī bonusam. Zaudējums viesos ar 33:57 nozīmēja, ka mājās jāuzvar ar +25. Viss tieši gāja uz to, tomēr pēdējos braucienos no +24 tālāk arī netikām...

Reglaments paredz, ka tādos gadījumos neviena no komandām pie bonuspunkta netiek. Tas nebija izdevīgi ne vienai, ne otrai komandai.

"Lokomotīve" uzvara ar 57:33 deva divus punktus turnīra tabulā, kas ļauj nostabilizēties septītajā vietā. Skaidrs, ka pirmajā četriniekā vairs netiekam, bet arī pēdējie, visticamāk, vairs nepaliksim. Pēdējās sacīkstes paredzētas 7. septembrī pret Ļubļinu. Uzvara garantēs 16 punktus un vismaz 6. vietu, bet zaudējuma gadījuma gadījumā paliksim septītajā vietā un par vietas saglabāšanu būs jācīnās ar Polijas 2. līgas 2. labāko komandu.

Šovakar labākais mūsējiem bija Andžejs Ļebedevs ar 14 punktiem, tālāk sekoja Maksims Bogdanovs ar 13, Rorijs Šlains ar 10, Ķasts Puodžuks - 9, Gizatuļins - 5, Kilmakorpi -4, Kostigovs - 2. Viesiem labākais bija slavenais Hans Andersens, kuram 11 punkti.