"Dinamo" fani dosies uz spīdveju

Paredzams, ka Daugavpils "Lokomotīves" jaunās sezonas pirmajā mačā Polijas Nice spīdveja līgā 12. aprīlī ar Ostruvas komandu "Lokomotīves" mototrekā būs prāvs pulks Rīgas "Dinamo" un vispār hokeja fanu. Spīdveja klubs jaunajā sezonā grib pievērst hokeja līdzjutējus spīdvejam un organizē pirmo viņu braucienu uz Daugavpili jau 12. aprīlī - izbraukšana plkst. 9 no "Arēnas Rīga" (mača sākums šoreiz plkst. 15., tā ka diezgan savlaicīgi varēs tikt mājās).

Hokeja līdzjutēji 9. un 10. aprīlī "Arēnā Rīga" atbalstīs Latvijas izlasi pārbaudes spēlēs pret Franciju, vienu dienu varēs atvilkt elpu un tad - doties uz spīdveju. Daudziem tā noteikti būs pirmā tikšanās klātienē ar šo sporta veidu. Var paredzēt, ka uz sezonas pimo maču "Lokomotīves" stadionā būs apmēram 6000 līdzjutēju, taču hokeja faniem vietas tiek garantētas. Tieši tāpat, kā no spīdveja kluba tiek garantēts autobuss. Ko redzēt, 12. aprīlī būs, jo pretī stāsies viens no Polijas Nice spīdveja līgas (pēc ranga otrā spīdveja līga Polijā un 5. spēcīgākā klubu līga pasaulē) galvenajiem favorītiem Ostruvas klubs MDM "ŽKS Ostrovia" ar Polijas izlases galveno treneri Mareku Ciešlaku pie stūres (viņa vadībā Polijas izlase 5 reizes ieguva Pasaules kausu jeb uzvarēja valstu izlašu čempionātā). Būs iespēja pārliecināties, kāda līmeņa braucēji startē Nice līgā un kāpēc Daugavpilī uz spīdveju nāk caurmērā vairāk nekā 5000 skatītāju uz vienām sacensībām.

Ostruvas komandas rindās, piemēram, ir divkārtējais Pasaules kausa ieguvējs Polijas izlases rindās norvēģis Rūne Holta (viņam ir Polijas pilsonība), kurš divreiz bija arī Polijas čempions un divreiz bija trešais "Grand Prix" posmos. Redzēsim arī septiņkārtējo Lielbritānijas čempionu un savulaik ilggadējo (9 sezonas) GP seriāla dalībnieku (trīs reizes 2. vieta atsevišķos posmos) Skotu Nikolsu, kā arī divus talantīgus dāņu spīdvejistus - 2013. gada Eiropas junioru čempionu (gadu iepriekš - 4. vieta pasaules junioru čempionātā, bet tajā pašā gadā - 5. vieta) Mikelu Mihelsenu un 2012. gada Eiropas junioru vicečempionu Niklasu Porsingu. Ja sastāvā tiks iekļauts vēl arī francūzis Dāvids Bellego, tad tas būs īpašs mačs mūsu labākajamj junioram un vienam no "Loko" līderiem Andžejam Ļebedevam - 2013. gada Eiropas junioru čempionāta finālā tieši Bellego pēdējā braucienā pārspēja Ļebedevu, pats ieguva bronzas medaļu (pirmā medaļa Francijas spīdveja vēsturē Eiropas un pasaules čempionātos), bet Andžejam atņēma iespēju kļūt par čempionu, jo pēc tam papildbraucienā par titulu Ļebedevs piekāpās jau minētajam dānim Mikelam Mihelsenam... Vēl Ostruvas komandā ir brāļi Mihals un Mateušs Ščepanjaki, vēl nesen viens no spēcīgākajiem Krievijas spīdveja junioriem Vladimirs Boroduļins, kā arī talantīgi pašmāju juniori. "Lokomotīves" sastāvu treneris Nikolajs Kokins nosauks pēc pēdējiem treniņiem. Paredzams, ka bez trim labākajiem Latvijas spīdveja meistariem Ļebedeva, Maksima Bogdanova un Ķasta Puodžuka tajā būs zviedri Fredriks Lindgrens (vēl pērn startēja GP seriālā, kurā šosezon cer atriezties; savulaik uzvarējis vienā no GP posmiem un 9 reizes bijis trijniekā) un Antonio Lindbeks (pēc tautības brazīlietis un vienīgais pašreiz zināmais pasaules klases tumšādainais spīdvejists; uzvarējis divos GP posmos un 10 reizes bijis trijniekā). Vēl paliek brīva viena vieta, ko ieņems vai nu Deniss Gizatuļins (Krievija) vai soms Jūnass Kīlmekorpi, savukārt uz otrā juniora vietu pretendē četri braucēji, starp kuriem ar sacensību pieredzi Nice līgā ir Jevgeņijs Kostigovs un Ivans Pļešakovs.

Daugavpils "Lokomotīve"cer, ka hokeja līdzjutējiem spīdvejs iepatiksies un viņu piedalīšanās sacensībās Daugavpilī, kā arī Rīgā (27. jūnijā - 2016. gada GP seriāla pretendentu pusfināls) kļūs par tradīciju, mkas līdzjušanu padarīs vēl atraktīvāku un krāsaināku. Tiem, kuri grib 12. aprīlī doties uz sezonas pirmo spīdveju Daugavpilī, pieteikties pie "Dinamo" fanu kluba vadītāja Jāņa Barkāna. Autobuss nav bezizmēra...