Ļebedevam 9 punkti un zaudējums bundeslīgā

Ļebedevam 9 punkti un zaudējums bundeslīgā

Vācijas spīdveja bundeslīgā pirmo maču 2013. gada čempiona AC "Landshut Devils" rindās šajā sezonā aizvadīja Andžejs Ļebedevs. Viņš bija viens no "velnu" līderiem, taču komanda savā mototrekā ar 43:44 piekāpās pašreizējam čempionam Berlīnes "Wolfslake Falubaz".

Sākums mototreka saimniekiem bija ļoti labs - Ļebedevs pārī ar Renatu Gafurovu 1. braucienā atveda 5:1 uzvaru, tad ar 5:1 uzvarēja arī jaunais vācu spīdveja talants Mihaēls Hērtls un pieredzējušais Martins Smolinskis - 10:2 pēc diviem braucieniem. Piektajā braucienā Ļebedevs ar Hērtlu atveda vēl vienu 5:1 uzvaru un rezultāts kļuva 20:10, taču tad viesi ļoti sekmīgi izmantoja "džokeri" (šajā lomā braucienam pieteiktā spīdvejista punktu skaits dubultojas) - Stīvens Mauers uzvarēja (6 punkti), Rafals Okoņevskis bija otrais, 8:1 braucienā un vairs tikai 21:18 mājinieku labā. Vai nu šāds pavērsiens, vai kas cits ietekmēja "velnus", bet tālāk vairs tik gludi negāja.

Tiesa, 8. braucienā Smolinskis un Ļebedevs uzvarēja ar 5:1 un likās, ka tūliņ atkal viss nostāsies savās vietās (28:23), taču jau 10. braucienā Gafurovs ar Ļebedevu zaudēja ar 1:5... Viesi izvirzījās vadībā (38:37) pēc uzvaras ar 5:1 11. braucienā, bet pēdējie divi braucieni beidzās neizšķirti 3:3. Pēdējā braucienā mājiniekiem startēja Smolinskis un Ļebedevs, taču pārspēt poli Okoņevskis (kopā 13 punkti) viņiem neizdevās - 3:3 un zaudējums mačā ar 43:44.

Andžeja Ļebedeva rēķinā 9 punkti. Vairāk punktu Landshutas komandā atveda tijkai Smolinskis - 13.