Notika Rīgas spīdveja skolas prezentācija

Notika Rīgas spīdveja skolas prezentācija

Š.g. 10.jūnijā, piedaloties vairākiem sporta preses pārstāvjiem, notika svinīga spīdveja sekcijas atklāšana Biķernieku mototrekā. Plānots, ka tuvākajā laikā tā kļūs par pilnvērtīgu spīdveja skolu.

Pasākumu vadīja pazīstams sporta žurnālists un komentators Anatolijs Kreipāns. Savā ievadrunā viņš īsumā atgādināja par Rīgas spīdveja vēsturi un iepriekšējiem panākumiem. Pēc tam uzstājās Latvijas Motosporta federācijas prezidents Dzintars Jaundžeikars, Latvijas Motosporta federācijas Treka komisijas priekšsēdētājs Vladimirs Ribņikovs un Biķernieku kompleksa sporta bāzes vadītājs Aivars Aksenoks, kuri pastāstīja par Rīgas spīdveja popularizācijas un attīstības plāniem. Spīdveja skolas izveides pamatmērķis ir Latvijas braucēju rindu papildināšana ar jauniem spilgtiem talantiem. Tas palīdzēs Latvijas spīdveja aktīvākai attīstībai un dos mūsu sportistiem iespēju cīnīties par pirmajām vietām pasaules komandu un individuālajos čempionātos. 

Prezentācijas laikā pasākuma partnera Rietumu Bankas pārstāvji uzdāvināja jauniem sportistiem sporta tērpu komplektus. 

Pēc pasākuma oficiālās daļas spīdveja juniori Biķernieku mototrekā, kurā š.g. 27.jūnijā notiks Pasaules individuālā čempionāta pusfināls, nodemonstrēja treniņbraucienus. Pasākumu apmeklēja goda viesis spīdveja motobraucējs Grigorijs Laguta, kurš arī izmēģināja Rīgas treku. 

Pasākuma organizētājs - Sabiedrība Speedway Gran Prix of Latvia sadarbībā ar Latvijas Motosporta Federāciju. Pasākuma partneri – LDZ,  Rietumu Banka,  CSDD.