Spīdveja "talantu fabrika" ierodas Biķerniekos

Spīdveja

Jau rakstīts, ka sestdien CSDD Biķernieku kompleksās sporta bāzes spīdveja stadionā atkal būs sacensības - Latvijas juniori sacentīsies ar Igaunijas izlasi. Tās būs treniņsacensības un tajās viens brauciens būs 3 nevis 4 apļi, jo pārāk atšķirīga ir dažu braucēju meistarība. Būs iespēja redzēt lielāko daļu no Latvijas spīdveja tuvākās maiņas jeb tā saukto "talantu fabriku", kas pirms nepilnas nedēļas sevi apliecināja Latvijas atklātajā čempionātā.

Sacensībās nepiedalīsies mūsu labākais juniors un viens no Daugavpils "Lokomotīves" līderiem Andžejs Ļebedevs, taču gan Ivans Pļešakovs, kurš nupat ieņēma 5. vietu Latvijas atklātajā čempionātā, gan Jevgeņijs Kostigovs, kurš šosezon rezervista lomā iekļuva Eiropas junioru čempionāta finālā, ir pieteikti un vismaz viens no viņiem arī brauks. Taču daudz interesantāk būs redzēt pārējos - vispirms jau 15 gadus vecos Oļegu Mihailovu un Artjomu Trofimovu, kuri pagājušo svētdien debitēja Latvijas atklātajā čempionātā un atstāja ļoti labu iespaidu. Tiesa, Artjoms jau savā pirmajā braucienā piedzīvoja kritienu un sacensības neturpināja, taču sākums bija ļoti cerīgs, savukārt Oļegs pat ieguva 5 punktus. Vēl brauks Gavrila Beinarovičs, Deniss Zvorigins un tikai 14 gadus vecais krāslavietis Elvis Avgucevičs, kuram tās būs pirmās treniņsacensības. Žēl, ka savainojuma dēļ šī sezona jau beigusies Dāvim Kurmim.

Igauņi pēc vairāku gadu pārtraukuma sāk atjaunot spīdveju (Igaunijā ir divi spīdveja treki) un viņiem pagaidām nav tik meistarīgu braucēju, lai varētu pārspēt mūsu tuvāko rezervi vai labākos amatierus, tāpēc, iespējams, kāds no mūsējiem ies palīgā igauņu komandai. Galvenais taču šajā treniņsacensībā ir dod iespēju gūt sacensību pieredzi jaunajiem braucējiem. No Igaunijas izlases sastāva pazīstams ir Jāks Soleps un mūsu spīdveja audzēknis Maksims Vlasovs, kurš ir viens no labākajiem amatieru sacensībās. Atgādināšu, ka savulaik igaunis Rene Āss bija pasaules junioru vicečempions (1990. gadā), ka pirmais Latvijas čempions 1965. gadā arī bija igaunis Reino Vīdass (brauca arī Daugavpils komandā PSRS augstākās līgas čempionātā). Igaunijā pašreiz ir daudz zēnu, kuri brauc ar 125 kub.cm un 250 kub.cm motocikliem, daži no viņiem jau izmēģina spēkus ar "piecsimtnieku" un pēc 2-3 gadiem igauņi cer pieteikt kādu no saviem junioriem pasaules čempionātam.

Otrdienās un ceturtdienās BKSB mototrekā notiek Rīgas spīdveja skolas treniņi un kļūst arvien vairāk interesentu, kuri gribētu trenēties spīdvejā. Droši vien, ka visi viņi sestdien būs spīdveja stadionā, jo lielākā daļa no tiem, kas tur startēs, trenējas 2-3 gadus un zēni varēs redzēt, ko šajā laikā jau var iemācīties.

Plkst. 13 sāksies treniņi, bet sacensību sākums - plkst. 14. Ieeja uz treniņmaču starp Latvijas junioriem un Igaunijas izlasi - par brīvu.