Mūsejiem labs treniņš, Kildemandam - pirmā uzvara GP posmā

Mūsejiem labs treniņš, Kildemandam - pirmā uzvara GP posmā

CSDD Biķernieku kompleksās sporta bāzes spīdveja stadionā Latvijas juniori sestdien izrēķinājās ar Igaunijas izlasi (66:23), savukārt CASA arēnā Horsensā (Dānija) pirmo uzvaru karjerā GP posmā guva dānis Peters Kildemands. Pasaules čempionāta kopvērtējumā brits Tais Vofindens vēl par 4 punktiem palielināja savu pārsvaru pār tuvāko sekotāju dāni Nikiju Pedersenu.

Ap 300 skatītāju karstajā dienā atnāca pavērot Latvijas spīdveja junioru izlases spēkošanos treniņmačā ar Igaunijas izlasi un viņu priekšā ir gandrīz vai jāatvainojas - igauņi izrādījās tik vāji konkurenti, ka tikai mūsējo dažu neveiksmju dēļ ieguva 23 punktus nevis palika ar minimālajiem 15 punktiem 15 braucienos. 66:23 - galarezultāts izsaka vairāk nekā visu. Labi vēl, ka šajā treniņmačā braucieni bija 3 nevis 4 apļi, citādi dažs labs igauņu motobraucējs būtu apsteigts par apli.

Latvijas izlasē nestartēja Andžejs Ļebedevs, traumu dēļ nebija Dāvja Kurmja un Artjoma Trofimova, bet toties brauca 14 gadus vecais krāslavietis Elvis Avgucevičs un arī viņš Igaunijas komandā būtu bijis pirmais numurs. Elvis nevienā no braucieniem nezaudēja igauņu konkurentiem un pirmajā treniņmačā savā karjerā atstāja ļoti cerīgu iespaidu. Ja ne dažas ķibeles, tad mūsu "talantu fabrika" visus braucienus būtu uzvarējusi ar 5:1. Skaidrs, ka nākamreiz līdzīgam treniņmačam tiks piemeklēti spēcīgāki konkurenti (iespējams - Somijas komanda), lai būtu interesantāk gan pašiem braucējiem, gan skatītājiem.

15 no 15 iespējamajiem punktiem atveda Ivans Pļešakovs, 14 punktu Jevgeņijam Kostigovam, 12 - Denisam Zvoriginam (vienreiz nokavēja uz startu), 11 - Oļegam MIhailovam, 8 - Elvim Avgucevičam (vienreiz diskvalifikācija pēc uzvaras braucienā par trokšņu slēpētāja "nozaudēšanu") un 6 - Gavrilam Beinarovičam (divas izstāšanās).

Pēc treniņmača mūsu kvartets sarīkoja paraugbraucienu, kurā uzvarēja Pļešakovs, bet Kostigovs sīvā cīņā pārspēja 15 gadus veco Mihailovu. Ceturtais bija Zvorigins.

CASA arēnā Horsensā ierīkotajā spīdveja trekā sestdien risinājās pasaules čempionāta GP seriāla 7. posms un tajā pirmo reizi karjerā uzvarēja pagājušā gada Eiropas vicečempions un Pasaules kausa ieguvējs Dānijas izlases sastāvā Peters Kildemands (viņš GP seriālā aizstāj savainojumu guvušo poli Jaroslavu Hampelu). Šis posms bija viens no aizraujošākajiem un emocionālākajiem no visiem līdz šim aizvadītajiem - jau pēc divām braucēnu sērijām nebija neviena, kurš nebūtu zaudējis kaut punktu. Tikai pēdējā braucienu sērijā vietu pusfinālā sev nodrošināja līderis kopvērtējumā brits Tais Vofindens un vicelīderis kopvērtējumā Nikijs Pedersens, bet pašreizējais titula īpašnieks amerikānis Gregs Henkoks ar 7 punktiem palika aiz pirmā astoņnieka.

Pirmajā pusfinālā kritienu vispirms piedzīvoja austrālietis Kriss Holders, bet atkārtotā brauciena pēdējā aplī arī polis Macejs Janovskis, kuram bija visvairāk punktu pēc pamatsacensībām (12). Finālā iekļuva Vofindens un slovēnis Matejs Žagars.

Otrajā pusfinālā uzvarēja Kildemands, bet otrais bija cits dānis Mihaels Jepsens-Jensens,. Trešais - austrālietis Džeisons Doils un ceturtais - Pedersens.

Finālā par kritiena izraisīšanu tika diskvalificēts Vofindens, bet atkārtotajā braucienā pārliecinoši uzvarēja Kildemands (tieši viņu Vofindens nejauši arī notrieca). Otrais - Žagars, trešais - Jepsens-Jensens.

GP seriāla kopvērtējumā pēc 7 no 12 posmiem Vifindenam ir 91 punkts un viņš par 13 punktiem apsteidz Pedersenu. Ļoti sīva spēkošanās būs par trešo vietu - pa 65 punktiem tagad ir Henkokam un Žagaram, 61 punkts - Holderam, pa 60 - dānim Nīlsam Kristianam Iversenam un Doilam, 58 - Janovskim.

Nākamais GP posms risināsies 29. augustā Edvarda Jancaža vārdā nosauktajā mototrekā Gožuvā (Polija).