Andžejam Ļebedevam 5 punkti pret čempionu

Andžejam Ļebedevam 5 punkti pret čempionu

Zviedrijas Elitserien čempionātā spīdvejā Andžeja Ļebedeva pārstāvētais klubs "Rospiggarna Hallstavik" viesos ar 36:52 piekāpās pašreizējam līderim un titula īpašniekam "Elit Vetlanda". Daugavpilieša rēķinā 5 punkti četros braucienos un tajā skaitā viena uzvara.

Andžejam nesanāca pirmais un pēdējais brauciens - abos viņš finišēja ceturtais. Savā otrajā braucienā Ļebedevs uzvarēja un kopā ar Madsu Korneliusenu atveda 5:1 uzvaru, izvirzot viesus vadībā ar 19:17. Nākamajā braucienā Andžejs piekāpās tikai 2013. gada pasaules čempionam un pašreizējam GP seriāla līderim britam Taiam Vofindenam - 3:3 braucienā (punkts polim Gžegošam Valasekam) un 22:20 summā. Nākamo reizi Andžejs izbrauca mototrekā 13. braucienā, pirms kura rezultāts jau bija 32:40. Pēdējos braucienos viesi vēl centās iegūt kaut vai bonuspunktu (zaudēt ar mazāk nekā 10 punktu starpību, jo savā mototrekā čempions bija pieveikts ar 50:40), taču neizdevās.

Ļebedevs bija tikai viens no trim viesu komandas braucējiem, kurš kaut reizi uzvarēja savā braucienā (divreiz to izdarīja Andreass Junsons un vienreiz slovāks Martins Vaculiks).

Pēc šā zaudējuma "Rospiggarna Hallstavik" zaudēja izredzes iekļūt pusfinālā, taču komandai arī nedraud izkrišana no Elitserien čempionāta. Kas zina - ja Elitserien iekļūs "Masarna Avesta", kurā viens no līderiem ir Maksims Bogdanovs un kas ir līdere Allsvenskan čempionātā, tad nākamsezon mums varbūt būs divi braucēji vienā no spēcīgākajām spīdveja līgām pasaulē.