"Lokomotīve" pirms play off mačiem paliek bez Kīlmekorpi

Jau šo svētdien Daugavpils "Lokomotīves" spīdveja komanda aizvadīs pirmo pusfinālmaču Polijas Nice līgā ar Bidgoščas "Polonia" komandu tās mototrekā. Pirms sezonas izslēgšanas mačiem Nice regulārās sezonas uzvarētāji palikuši bez viena no saviem līderiem Jūnasa Kīlmekorpi - muguras savainojuma dēļ viņam šī tik veiksmīgā sezona diemžēl beigusies.

Savainojumu Jūnass Kīlmekorpi dabūja 29. augustā Dānijas Superlīgas mačā "Region Varde Elitesport" komandas rindās mačā pret "Esbjerg" komandu. Savā ceturtajā braucienā (pirms tam bija iegūti 6 punkti) Jūnass piedzīvoja kritienu un ar ātrās palīdzības auto tika nogādāts slimnīcā. Tika konstatēts spēcīgs muguras sasitums, dziļāka izmeklēšana atklāja nelielu plīsumu un operatīvi tika veikta ķirurģista iejaukšanās. Tad Jūnass vēl cerēja, ka vismaz līdz Nice līgas otrajam pusfinālmačam 13. septembrī Daugavpilī jau atkal varēs braukt, taču tagad ir skaidrs, ka sezona viņam diemžēl ir beigusies. Veselībai un karjerai draudu nav, taču šosezon Kīlmekorpi ierindā vairs nepaspēs atgriezties. Tas nozīmē, ka viņš nevarēs arī atgūt pasaules čempiona titulu garajā trekā jeb hipodromā, kurā pašreiz Jūnass ir līderis. Tagad galvenais - izveseļoties.

"Lokomotīves" sastāvā Kīlmekorpi vietā neviens cits leģionārs netiks aizcināts (piemēram - Deniss Gizatuļins), jo neviens nespēs viņu kaut daļēji aizstās. To labāk izdarīs pārējie komandas braucēji, jo Kīlmekorpi līdz pat sezonas beigām ir tā saukto aizvietojamu braucēju sarakstā - proti, savainojuma gadījumā viņu katrā no braucienu sērijām var aizstāt kāds cits braucējs, aizvadot pa vienam liekam braucienam. "Loko" tā arī rīkosies. Pirmajam pusfināla mačam 6. septembrī Bidgoščā (sākums plkst. 14.45 pēc Latvijas laika un būs arī tiešraide Polijas TV) pieteikti Maksims Bogdanovs, Fredriks Lindgrens, Ķasts Puodžuks, Antonio Lindbeks, Andžejs Ļebedevs un Jevgeņijs Kostigovs.

"Polonia" pieteikusi savu pašreiz iespējami labāko sastāvu - dānis Patriks Hugords, krievs Andrejs Kudrjašovs, Roberts Košcieha, Roberts Miškovjaks, Šimons Vožnjaks un Damians Stalkovskis (vēl nav zināms otrs juniors).

Regulārajā čempionātā "Lokomotīve" uzvarēja "Polonia" komandu savā mototrekā ar 54:36, bet viesos tikai pēdējos braucienos izlaida uzvaru un piekāpās ar 43:47.

Citā pusfinālā pirmajā mačā Ostruvas "Ostrovia" uzņems Ribņikas ROW komandu. Pusfinālu uzvarētāji sacentīsies par ceļazīmi uz Ekstralīgu. Zaudētāji finālā aizvadīs divus pārejas mačus ar Ekstralīgas priekšpēdējās vietas ieguvēju Žešuvas "Stal" komandu.

Dienu pirms pirmā pusfinālā Bogdanovs un Puodžuks startēs Ribņikā 2016. gada "Grand Prix" pretendentu finālā, no kura tikai trīs labākie iegūs tiesības piedalīties nākamā gada GP seriālā.