Kokins nosauc sastāvu Nice līgas pirmajam mačam

Kokins nosauc sastāvu Nice līgas pirmajam mačam

Svētdien Krosno pirmo maču 2016. gada Polijas Nice spīdveja līgas čempionātā aizvadīs Daugavpils "Lokomotīve". Komandas treneris Nikolajs Kokins nosauca sastāvu pirmajam mačam - bez pārsteigumiem.

Nice līgas čempionāts sākās jau 28. martā, taču "Lokomotīves" un Gdaņskas "Wybrzeze" mačs, kas bija paredzēts Daugavpilī, slikto laika apstākļu dēļ tika pārcelts uz vēlāku laiku (notiks 12. jūnijā) un tāpēc abām komandām pirmā kārta bija tukša. Daugavpiliešiem diemžēl neizdevās aizvadīt vēl kādu treniņmaču, arī individuāli bez sparingmača ar Lodzas"'Orzel" vēl sacensībās piedalījās tikai Ķasts Puodžuks (4. vieta spēcīgā konkurencē sacensībās Gistrovā), tā ka par komandas gatavību sezonai uzzināsim tikai pirmā Nice līgas mača laikā... Pašā sezonas sākumā aizvadīto sacensību vai treniņmaču skaitam parasti ir būtiska nozīme, taču jācer, ka "Lokomotīve" svētdien Krosno tomēr būs spēcīgāka ne tikai "uz papīra".

Krosno komanda, kas pievienojās Nice līgai kopā ar citām 2. līgas komandām (šosezon Polijā ir divas spīdveja līgas - Ekstralīga ar 8 komandām un Nice līga ar 11 komandām), pirmajā mačā Krakovā zaudēja tikai ar 42:48, kaut gan mājinieku rindās brauca tādi pazīstami meistari kā ilggadējais GP seriālu dalībnieks Kriss Hariss, Patriks Hugords, Zbigņevs Suheckis un Daniels Pītels. Krosno komandas līderi ir Tomašs Hžanovskis, Marcins Rempala un Miroslavs Jabloņskis, taču Krakovā labi brauca arī Ernests Koza un Patriks Malitovskis.

"Ar bijušajām 2. līgas komandām, it īpaši to mototrekos, ir nopietni jārēķinās. Katrā no tām ir vismaz 2-3 pazīstami spīdvejisti, dažās arī spēcīgi ārzemju braucēji," pirms sezonas pirmā mača saka NIkolajs Kokins. "Vienīgajā sparingmačā mums brauca abi jaunie komandas austrālieši - Deivijs Vots un Džastins Sedžmens, abi ir labi meistari, tomēr uz pirmo maču Krosno no leģionāriem izvēlējos jau pārbaudītas vērtības - Jūnasu Kīlmekorpi un Fredriku Lindgrenu, kaut gan viņi vēl nav aizvadījuši nevienas sacensības. Abi daudz brauca treniņos, abi - kā paši apgalvo - ir labā sportiskā formā un man nav iemesla neticēt braucējiem, kuri pagājušajā sezonā bija starp galvenajiem komandas vilcējiem."

Andžejs Ļebedevs šosezon vairs nav juniors un līdz ar to junioru pāris mums vairs nav tik spēcīgs. Pirmais komandas juniors šosezon - vismaz sezonas sākumā noteikti - būs Jevgeņijs Kostigovs, kuram šī būs trešā sezona Nice līgā. Starp pārējiem junioriem treniņos pārliecinošāk brauca Dāvis Kurmis un tāpēc pirmajam mačam pieteikts viņš. Sastāvā, protams, ir visi trīs pašmāju labākie braucēji - Ļebedevs, Puodžuks un Maksims Bogdanovs. Pirmajā pārī pirmajā mačā Krosno mototrekā izbrauks Lindgrens un Bogdanovs, bet viņiem pretī stāsies Malitovskis un Hžanovskis.

Mača sākums svētdien Krosno - plkst. 16 pēc Latvijas laika. Pēc nedēļas - 10. aprīlī - pirmais šīs sezonas Nice līgas mačs Daugavpilī, kurā "Loko" uzņems Bidgoščas komandu "Polonia" (sākums - arī plkst. 16).