Gandrīz 7000 skatītāju "Loko" pirmajā mačā

Gandrīz 7000 skatītāju

Pilnīgi aizpildītas bija svētdien Daugavpils "Lokomotīves" spīdveja stadiona tribīnes uz pirmo Polijas Nice līgas maču savā mototrekā ar Bidgoščas "Polonia" - gandrīz 7000 skatītāju kļuva par lieciniekiem aizraujošam mačam, kurā tikai pirms pēdējā brauciena kļuva zināms, ka uzvarēs "Lokomotīve". Galarezultāts - 49:41.

Daugavpils komandas vadības lēmums pieteikt šim mačam tikai vienu leģionāru - somu Jūnasu Kīlmekorpi - un trīs pašmāju juniorus attaisnojās. Pirmkārt, tāpēc, ka pa trim braucieniem dabūja aizvadīs 17 gadus vecais Dāvis Kurmis un 16 gadus vecais Oļegs Mihailovs (junioru braucienā viņi pat veda 5:1 uzvaru, taču viesu braucēja kritiena dēļ tika dots atkārtots starts un otrajā piegājienā jau tik labi nesanāca - 3:3), otrkārt, tāpēc, ka savu līdz šim labāko maču Nice līgā aizvadīja 20 gadus vecais Jevgeņijs Kostigovs (būdams vēl juniora vecumā, pirmo reizi startēja pieaugušā statusā) un, treškārt, tāpēc, ka apzināti novājināts "Loko" sastāvs padarīja maču aizraujošāju un intriģējošu. Tiesa, pēdējo sekmēja arī Ķasta Puodžuka fatāli neveiksmīgais sniegums—četros braucienos tikai 2 punkti...

Puodžuka neveiksmes kompensēja Kostigovs, kurš pirmo reizi karjerā Nice līgā atveda 8 punktus, turklāt tieši viņš pārī ar Andžeju Ļebedevu (pērn tas bija "Loko" junioru pāris) atveda "Lokomotīvei" vienīgo šajā mačā 5:1 uzvaru un pirmo reizi panāca mājiniekiem lielāku nekā 4 punktu pārsvaru - 37:29 pēc 11. brauciena jeb 4 braucienus pirms beigām. Divus braucienus pirms beigām viesi samazināja rezultāta starpību līdz 36:42 un labi vēl, ka tā, jo 13. brauciena sākumā Andrejs Kuidrjašovs un Marcins Jendžejevskis veda pat 5:1, taču Maksims Bogdanovs apsteidza Jendžejevski un iznāca 2:4.

Priekšpēdējā brauicienā uzvarēja Viktors Kulakovs (abi krievu leģionāri bija pārliecinoši labākie viesu komandā), taču Kostigova otrā un Kīlmekorpi trešā vieta deva 3:3 braucienā un nodrošināja uzvaru visā mačā - 45:39. Pēdējā braucienā punktu ar uzvaru pielika Bogdanovs, trešais bija Ļebedevs - 4:2 braucienā pret Kulakovu (summā 14 punktu) un Kudrjašovu (12), 49:41 - visā mačā.

"Lokomotīves" rindās labākais bija Bogdanovs - 13 punktu un trīs uzvaras braucienos. Pa 11 punktiem Ļebedevam un Kīlmekorpi, 8 - Kostigovam, 3 - Kurmim, 2 - Puodžukam un viens punkts (pirmais Nice līgā) - Mihailovam.

Nākamie divi mači "Lokomotīvei" būs izbraukumā - 17. aprīlī Krakovā un 24. aprīlī Opolē, bet Dauigavpilī 1. maijā ciemosies Žešuvas "Stal", kas pērn brauca Ekstralīgā.

"Lokomotīve" ar 4 punktiem divos mačos pašreiz ir 2. vietā, aiz Pilas "Polonia", kam arī ir 4 punkti, bet trijos mačos un labāka "mazo punktu" starpība (+36 pret mūsu +32).