Dāvis Kurmis - no motokrosa uz spīdveju

Dāvis Kurmis - no motokrosa uz spīdveju

Motokrosa sacensībās Dāvis Kurmis nebija startējis vairāk kā gadu, taču šis pārtraukums beidzās Olainē, šīs sezonas noslēdzošajā „Superkauss” posmā. Neskatoties uz to, ka ar motokrosa moci Dāvis bija aizvadījis vien pāris treniņus, viņam izdevās ielauzties Top 5. Šosezon Dāvis koncentrējās spīdvejam un ir nolēmis savu karjeru veidot šajā sporta veidā. Par savu aizvadīto gadu spīdvejā un mīlestību pret motokrosu stāsta Dāvis.

- Šogad aizvadīji savu pirmo pilno spīdveja sezonu. Pastāsti kādas bija pirmās sajūtas motokrosa moci iemainot pret spīdveja tehniku?

Dāvis Kurmis: Šogad, ja tā varētu teikt, biju Daugavpils "Lokomotīves" pamatsastāvā. Diemžēl sezonas laikā uz krosa motocikla gandrīz nebiju sēdējis vispār, izbraucu tikai kādu retu reizi tā uzmanīgi, lai nesatraumētos. Spīdvejā man arī ļoti patīk, bet pagaidām man nav pietiekoši daudz pieredzes, lai cīnītos ar lielajiem čaļiem, tāpēc cenšos trenēties pēc iespējas vairāk, lai nākamsezon izdotos sasniegt augstākus rezultātus un iegūt svarīgu pieredzi.

- Kā pats vērtē savu aizvadīto spīdveja sezonu? Ko izdevās sasniegt, ko varbūt varēja izdarīt labāk?

D.K.: Aizvadīto sezonu es nevaru nosaukt par izdevušos, jo neieguvu īpaši daudz punktu un bija ļoti daudz kļūda, bet bija arī lietas kas sanāca. Dažas sacensības Polijas Junioru kausā man izdevās diezgan labi.

- Kāda ir būtiskākā atšķirība starp motokrosu un spīdveju?

D.K.: Būtisku atšķirību ir ļoti daudz un, manuprāt, galvenā atšķirība ir tā, ka spīdveja motociklam vispār nav bremžu, kuras arī tur nav vajadzīgas. Bet ir vēl ļoti daudz un dažādas lietas, kā, piemēram, tas, ka spīdvejā arī nav nekādas amortizācijas, u.t.t.

- Oktobrī, pēc vairāk kā gada pārtraukuma, piedalījies arī motokrosa sacensībās, startējot noslēdzošajā “Superkauss” posmā. Kādas bija sajūtas pirms starta?

D.K.: Protams, bija uztraukums pirms starta, kā jau tas ir vienmēr, jo arī nebija sānācis līdz tam īpaši pabraukt treniņus. Sajūtas bija neaprakstāmas, likās ka veselu mūžību nebiju braucis.

- Posma kopvērtējumā ierindojies 5. vietā trīs braucienu summā. Vai esi apmierināts ar rezultātu vai tomēr varēji labāk?

D.K.: Trīs braucienu summā es domāju, ka tas bija diezgan normāls rezultāts, bet, ja būtu pieticis spēka, domāju, ka varētu pacīnīties arī par Top 3.

- Kam būtu jānotiek, lai Tu noliktu spīdveju malā un atsāktu startēt motokrosā, jo arī motokrosā tomēr Tu biji spēcīgs konkurents cīņā par tituliem?

D.K.: Man abi sporta veidi ļoti patīk, bet diemžēl finansiālu apstākļu dēļ ir ļoti grūti attīstīties motokrosā, kur salīdzinājumā ar spīdveju, ir vieglāk. Es nezinu kam būtu jānotiek, lai spīdveju noliktu malā..man būtu jāatrod ļoti labs un patstāvīgs sponsors, kas man palīdzētu 'veidot karjeru motokrosā, bet tas ir gandrīz nereāli.

- Kāds ir plāns nākamajam gadam?

D.K.: Centīšos pa ziemu sevi maksimāli sagatavot fiziski, lai nākamajā spīdveja sezonā varētu arī cīnīties ar ātrajiem čaļiem un cīnīties par vietu komandas pamatsastāvā. Arī nākamsezon motokross izpaliks, startēšu tikai spīdvejā. Ļoti pietrūkst motokross, bet ir jāizvēlas kaut ko vienu, un esmu izdarījis savu izvēli.

Dāvim šobrīd primārais ir spīdvejs un motokrosā redzēt viņu varam ļoti reti, bet tieši tas sagādā vēl lielāku prieku, redzot, ka talants un ātrums nav zudis arī pēc lieliem pārtraukumiem, atgriežoties motokrosa trasē. Vēlam Dāvim spēku un izturību arī turpmāk!