"Lokomotīvei" pēc mēneša starts

Tieši pēc mēneša - 9. aprīlī - pirmo maču Polijas Nice spīdveja līgā aizvadīs Daugavpils "Lokomotīve". Pēdējo divu gadu Nice līgas čempionu sastāvs "uz papīra" ir kļuvis nedaudz vājāks, taču daugavpiliešus tik un tā pieskaita pēc ranga otrās spēcīgākās Polijas spīdveja līgas un piektās spēcīgākās pasaules līgas favorītiem.

Jau kopš ziemas sākuma spīdvejisti gatavojas jaunajai sezonai. Katru dienu treniņi sporta zālē, laukā vai peldbaseinā, nedēļas nogalēs - motokross. Neviens nav jāskubina, jo konkurence par tikšanu sastāvā - īpaši junioru galā - arī šosezon būs liela. Jaunais komandas leģionārs, pagājušā gada Eiropas junioru čempionāta bronzas medaļas ieguvējs Sergejs Logačovs no Krievijas, pagājušās sezonas Nice līgas labākais spīdvejists Andžejs Ļebedevs, kurš šosezon Polijā brauks Ekstralīgas klubā Vroclavas "Sparta", kā arī pašmāju juniori Artjoms Trofimovs un Daniils Kolodinskis tuvākajā laikā dosies trenēties uz Goričanu (Horvātija), bet Ķasts Puodžuks un Maksims Bogdanovs brauks uz Poliju. Patstāvīgi gatavojas jaunajai sezonai vēl viens komandas jaunais leģionārs soms Timo Lahti un jau viens no komandas balstiem un Lahti tautietis Jūnass Kīlmekorpi. Marta beigās uz treniņnometni Gņezno plāno doties visa komanda. Tur tiks aizvadīti arī sparingmači pirms jaunās sezonas sākuma.

"Lokomotīve" cer līdz Nice čempionāta startam paspēt kaut nedaudz patrenēties arī savā mototrekā (jau šonedēļ bija iecerēts likt jaunās apmales, taču lielais sniegputenis ieceres izjauca), kur pirmais mačs būs 17. martā ar Žešuvas "Stal". Nice līgas pirmo maču "Loko" aizvadīs 9. aprīlī Gdaņskā ar "Wybrzeze" un to rādīs arī "Polsat Sport" TV kanāls.

Šosezon "Loko" rindās bez Ļebedeva nebūs arī GP seriāla dalībnieka zviedra Fredrika Lindgrena un tas, protams, ir ievērojams zaudējums. Klāt nākuši jau pieminētie Logačovs un Lahti. Abi ļoti labi aizvadījas pagājušās sezonas beigu daļu (Lahti - visu sezonu, turklāt vēl arī Zviedrijas Elitserien čempionātā, kur "Rospiggarna" rindās kļuva par čempionu), abi ar lielām cerībām gaida jauno sezonu un attiecīgi gatavojas tai, tā ka ir iemesls domāt, ka "Loko" īpaši vājāks nav kļuvis. Vēl sastāvā ir pagājušā gada Eiropas čempions pāriem Rīgā, argentīnietis ar Itālijas pasi Nikola Kovati un zviedrs Kims Nilsons, taču pagaidām vēl nav skaidrs, cik daudz viņi tiks izmantoti.

No pašmāju braucējiem līderi būs Bogdanovs un Puodžuks, bet pirmais numurs starp junioriem - Jevgeņijs Kostigovs. Viņam šī ir pēdējā sezona juniora statusā un tas ir liels papildstimuls sevi apliecināt. Uz otra juniora vietu pretendē četri braucēji - Dāvis Kurmis, Oļegs Mihailovs, jau pieminētie Trofimovs un Kolodinskis, kuram šī būs pirmā sezona komandā.

Pirmais komandas uzdevums jaunajā sezonā - iekļūt četriniekā jeb pusfinālā. Tālāk - redzēsim... Polijas spīdvejā atkal ir trīs līgas un tas nozīmē, ka Nice līgā šosezon nebūs izteikta pastarīša, bet favorītes ir vismaz piecas no astoņām komandām.