Juniori un Bogdanovs starp labākajiem, Kīlmekorpi liek punktu

Juniori un Bogdanovs starp labākajiem, Kīlmekorpi liek punktu

Trīs pašreiz labākie Daugavpils "Lokomotīves" spīdveja komandas juniori Jevgeņijs Kostigovs, Dāvis Kurmis un Oļegs Mihailovs, kā arī viens no komandas līderiem Maksims Bogdanovs bija starp labākajiem sacensībās Švientohlovicē un Gņezno, bet Jūnass Kīlmekorpi tomēr diemžēl ir spiests likt punktu savai karjerai spīdvejā.

Nice kausa izcīņas finālam junioriem vajadzēja notikt vēl pagājušās sezonas beigās, taču sliktu laika apstākļu dēļ to nācās pārcelt uz jaunās sezonas sākumu. Švientohlovicē starp favorītiem tika minēti mūsu Jevgeņijs Kostigovs (apsveicam dzimšanas dienā!), Huberts Čerņavskis no Gožuvas "Stal" un Mihals Gruhaļskis no Čenstohovas "Wlokniarz". Šis trio arī ieņēma pirmās trīs vietas.

Kostigovs piecos braucienos ieguva visvairāk punktu - 14 no 15 iespējamajiem (piekāpās tikai Čerņavskim) un uzreiz iekļuva finālā. Dāvim Kurmim bija 11 punktu, bet Oļegam Mihailovam - 10 punktu četros braucienos, jo vēl vienā braucienā viņš nepiedalījās - nepaspēja laicīgi ierasties uz startu pēc kritiena. Kurmis un Mihailovs tikās vienā pusfinālā, kurā pārāks bija Gruhaļskis, bet Kurmis finišēja otrais.

Finālbraucienā labāks starts izdevās Čerņavskim, visus četrus apļus viņu centās apsteigt Kostigovs, taču nesekmīgi. Otrā vieta. Kurmis finālā finišēja ceturtais, Mihailovam - piektā vieta kopvērtējumā. Kostigovs 16. braucienā sasniedza arī labāko brauciena laiku - 69,03 sekundes.

Polijas pirmajā galvaspilsētā Gņezno risinājās Polijas pirmā karaļa Boļeslava Hrobrija kroņa izcīņa, kurā piedalījās Maksims Bogdanovs un Ķasts Puodžuks. "Makss" piecos braucienos atveda 12 punktus un iekļuva pusfinālā, turpretī Puodžukam tās bija neveiksmīgas sacensības - trešajai un otrajai vietai sekoja trīs pēc kārtas izstāšanās tehnikas problēmu dēļ. 3 punkti un 15. vieta. Savukārt Bogdanovs pusfinālā finišēja ceturtais un finālā neiekļuva. Galarezultātā - 7 vieta.

Par uzvarētāju kļuva Oskars Fajfers no Gdaņskas "Wybrzeze". Tieši Gdaņskā "Lokomotīve" pēc nedēļas aizvadīs Nice līgas čempionāta pirmo maču un jau ir zināms, ka - bez Jūnasa Kīlmekorpi...

Paldies, Jūnas!

Piektdien Jūnass Kīlmekorpi publicēja atklātu vēstuli, kurā paziņoja par karjeras beigšanu. Savainojums pēc smagā kritiena treniņā decembrī izrādījās pārāk nopietns, lai varētu sekmīgi turpināt braukt spīdvejā. "Loko" komandai tas ir pamatīgs robs sastāvā, jo tieši Jūnass šosezon bija mūsu pirmais numurs starp leģionāriem, tieši viņš bija mūsu komandā viens no līderiem abās iepriekšējās sezonās, kurās Daugavpils komanda kļuva par Nice līgas čempioni. Kīlmekorpi ir četrkārtējs pasaules čempions garajā trekā jeb hipodromā, turklāt viņš ir vienīgais, kurš uzvarējis četras reizes pēc kārtas. Jūnass bija viens no mūsu spīdveja publikas mīluļiem un vienmēr Daugavpilī būs gaidīts viesis. Manuprāt, vajadzētu uzaicināt Jūnasu uz pirmo šīs sezonas maču Daugavpilī 17. aprīlī (vai uz kādu citu maču, ja uz šo viņš netiek), lai līdzjutēju pilnu tribīņu priekšā pateiktu viņam lielu paldies. Jūnass to ir pelnījis.

"Loko" Nice līgas čempionātu sāks ar diviem leģionāriem - Timo Lahti un Sergeju Logačovu. Argentīnietis ar Itālijas pasi Nikola Kovati nav vēl nokārtojis attiecības ar savu iepriekšējo klubu no Žešuvas un pagaidām Polijas līgās startēt nedrīkst, savukārt zviedram Kimam Nilsonam neļauj sākt sezonu Polijā dažas tehniskas problēmas. Kluba vadība jau meklē vēl kādu pastiprinājumu.