"Lokomotīve" zaudē Krakovā. Revanšs - pēc nedēļas

Tā nebija nejaušība, ka Krakovas "Wanda" Polijas Nice spīdveja līgas mačā pirms nedēļas uzvarēja Gdaņskā (47:43) - par pierādījumu tam bija Daugavpils "Lokomotīves" zaudējums Krakovā ar 41:49. Tieši ar maču pret "Wanda" pēc nedēļas savā mototrekā daugavpilieši sāks Nice līgas čempionāta otro riņķi un pacentīsies ne tikai revanšēties, bet arī uzvarēt vismaz ar 10 punktu pārsvaru, lai par uzvaru iegūtu trīs punktus.

Pirmie četri braucieni Krakovā beidzās neizšķirti 3:3, bet 4. braucienā mājinieki guva 5:1 uzvaru (pret Sergeju Logačovu un Maksimu Bogdanovu, kurš, kā izskatījās, vēl nebija atguvies pēc tikai iepriekšējā vakarā aizvadītā Latvijas GP posma, jo uzreiz pēc tam nācās posties ceļam uz Krakovu). Nākamie pieci braucieni atkal bija neizšķirti, bet tad komandas apmainījās ar 4:2 uzvarām un trīs braucienus pirms beigām "Wanda" bija vadībā ar 38:34.

Diemžēl nākamos divus braucienus mājinieki uzvarēja ar 4:2 un pirms pēdējā 15. brauciena (3:3) mača liktenis jau bija izšķirts - 49:41 Krakovas komandas labā. Krakovas komanda līdz šim nekad vēl nebija uzvarējusi "Lokomotīvi."

Mūsu komandā izteikti labākais bija soms Timo Lahti, kura rēķinā 15 punkti sešos braucienos, toties no pārējiem var uzteikt varbūt vēl tikai Ķastu Puodžuku, kurš neveiksmīgi sāka, bet tad četros braucienos atveda 7 punktus. Par Bogdanovu jau pieminēju, bet pietrūka ne tikai viņa punktu (šoreiz - tikai 6 punkti ar vienu izstāšanos). Neveiksmīgs otrais mačs "Loko" rindās bija zviedram Tomasam H. Junasonam - 5 punkti 4 braucienos, atkal pievīla Logačovs - 4 punkti 4 braucienos, vairāk tika gaidīts no junioru pasaules čempionāta finālista Jevgeņija Kostigova - 2 punkti 4 braucienos (vienā no tiem - pāragrs starts un diskvalifikācija). Oļegam Mihailovam - 2 punkti.

Nākamsvētdien abas komandas tiksies atkal, bet tad jau Daugavpilī. Droši vien, ka "Loko" junioru rindās atgriezīsies Dāvis Kurmis, bet citas pārmaiņas diezin vai būs. Varbūt Logačova vietā ielikt jauno ieguvumu zviedru Pontusu Aspgrenu? Sliktāk diezin vai būs. Trenerim un kluba vadībai ir laiks domāt un lemt.

Līdere Pilas "Polonia" mājās ar 44:46 zaudēja Gdaņskas komandai un situācija Nice līgas turnīra tabulā tagad ir vēl intriģējošāka - proti, "Loko" ar 6 punktiem ir 6. vietā, bet no pirmās vietas to šķir tikai ... 2 punkti.