Dāvis Kurmis - Eiropas junioru čempionāta finālā

Dāvis Kurmis - Eiropas junioru čempionāta finālā

Eiropas junioru čempionāta finālā spīdvejā, kas 26. augustā risināsies Daugavpilī, iekļuva arī viens no pašreiz labākajiem Latvijas junioriem Dāvias Kurmis. Pusfinālā Makonas mototrekā Francijā viņš ieņēma 4. vietu.

Makonas pusfinālā startēja Dāvis Kurmis un Oļegs Mihailovs un finālā varēja tikt arī abi, taču Oļegas pieļāva pāragru startu 16. braucienā un tika diskvalificēts. Tikai viena punkta viņam pietrūka, lai iekļūtu finālā... Ar 10 punktiem Oļegs ieņēma 8. vietu, papildbraucienā par rezervista vietu piekāpdamies čeham Zdenekam Holubam un vācietim Dominikam Mēzeram.

Dāvis Kurmis sāka ar otro un trešo vietu un pēc diviem braucieniem viņam bija tikai 3 punkti, taču atlikušajos divos braucienos ilūkstietis guva divas uzvaras un vienreiz bija otrais. 13. braucienā Dāvis apsteidza vienu no talantīgākajiem britu motobraucējiem Robertu Lambertu, kurš jau brauc Lielbritānijas izlasē Pasaules kausa sacensībās (attiecīgi otrā un trešā vieta aiz cita brita Daniela Bevlija).

Par uzvarētāju ar 14 punktiem kļuva polis Dominiks Kubera, 12 punkti - Lambertam, pa 11 - Bevlijam, Kurmim un polim Rafalam Karčmaržam. Šis piecnieks arī iekļuva finālā. Plus - Holubs rezervista lomā.

Iekļūšana Eiropas junioru čempionāta finālā ir līdz šim lielākais Dāvja Kurmja panākums. Atgādināšu, ka pasaules junioru čempionāta finālā (trīs posmi) pirmo reizi karjerā šosezon iekļuva Jevgeņijs Kostigovs.

Vēl atgādināšu - šodien plkst. 16 Biķernieku mototrekā Rīgā Pasaules kausa kvalifikācija - Latvija, Vācija, Francija un Itālija. Tikai uzvarētāji iekļūs pusfinālčetriniekā.