Kostigovs pārsteidz Poznaņā, Puodžuks un Bogdanovs iebrauc pāru finālā

Kostigovs pārsteidz Poznaņā, Puodžuks un Bogdanovs iebrauc pāru finālā

Sekmīga nedēļas nogale sanāca Latvijas spīdveja meistariem - Jevgeņijs Kostigovs ieņēma trešo vietu junioru pasaules čempionāta pirmajā finālposmā Poznaņā, bet Ķasts Puodžuks un Maksims Bogdanovs pārliecinoši iekļuva Eiropas pāru čempionāta finālā.

Sacensības Poznaņā sākās ar gadrīz stundas novēlošanos - naktī un pa dienu Poznaņā stipri lija un mototreka darbiniekiem vajadzēja pielikt lielas pūles, lai sagatavotu celiņu braukšanai. Pēc lietavām celiņš bija smags un mazāk pieredzējuši vai uz tamlīdzīgiem celiņiem retāk braukuši spīdvejisti apjuka. Jevgeņijs Kostigovs uz smagiem celiņiem parasti jūtas droši, tā ka par viņu šajā ziņā liela uztraukuma nebija. Satraukums radās jau pašā sākumā cita iemesla dēļ...

Kostigovs sāka ar pāragru startu un diskvalifikāciju pirmajā braucienā... Tas, par laimi, daugavpilieti neizsita no līdzsvara, nākamajos divos braucienos viņš bija otrais, bet tad trešais. Pieci punkti pirms pēdējās braucienu sērijas nozīmēja, ka vajag uzvaru, lai nodrošinātu vietu pusfinālā. Uzvara arī tika gūta, turklāt Jevgeņijs pārspēja šā gada Polijas junioru čempionu Bartošu Smektalu.

Pusfinālā Kostigovs piekāpās tikai Maksimam Drabikam, kurš pirmajā finālposmā uzvarēja visos braucienos un ieguva maskimāli iespējamos 21 punktus. Aiz Kostigova palika austrālietis Džeks Holders, kurš pērn bija 4. vietā triju finālposmu summā, bet dāņu talants Andreass Līagers piedzīvoja kritienu.

Otrajā pusfinālā poļi Smektala un Dominiks Kubera atstāja trešajā vietā pašreizējo titula īpašnieku austrālieti Maksu Friki (viņš 9. braucienā laboja Taia Vofindena mototreka rekordu - 65,22 sekundes).

Finālā - Kostigovs pret trim poļiem. Mājiniekiem neizdevās aizņemt visu goda pjedestālu - pirmais bija Drabiks, otrais - Smektala, bet trešais - Kostigovs. Trešā vieta pirmajā finālposmā - tas ir patīkams pārsteigums un tagad jau pavisam citādāk uztverams Jevgeņija teiktais dažas dienas pirms sacensībām - proti, par to, ka viņš centīsies cīnīties par vietu trijniekā triju posmu summā.

Pēc pirmā finālposma 21 punkts ir Drabikam, pa 15 - Smektalam un Frikem, pa 11 - Kostigovam un Holderam, 10 - Kuberam, 9 - britam Robertam Lambertam (sāka ar trim uzvarām pēc kārtas, bet tad vairs neguva ne punkta)... Turpinājums solās būt ļoti aizraujošs.

Otrais finālposms risināsies 8. augustā Gistrovā (Vācija), bet trešais - 29. augustā Pardubicē (Čehija).

Maksims Bogdanovs un Ķasts Puodžuks pārliecinoši iekļuva Eiropas pāru čempionāta finālā. Pusfinālā Žarnovicā (Slovākija) mūsējie katrs atveda pa 12 punktiem un ar 24 punktiem ieņēma 3. vietu aiz Polijas un Krievijas (pa 27 punktiem, abiem braucienā zaudējām ar 2:4). Tuvākā sekotāja Ukraina atpalika par 8 punktiem.

Pirmajā pusfinālā pirmās trīs vietas ieņēma Lielbritānija, Francija un Dānijā.

Finālā 30. septembrī Lonigo mototrekā klāt nāks vēl mājinieki itāļi. Latvijas spīdvejisti būs vieni no favorītiem, jo mums taču vēl ir Andžejs Ļebedevs, kurš pusfinālā nepiedalījās...